Ayasofya Müzesinin ibadete açılması talebi

Ayasofya Müzesinin ibadete açılması talebi -Kütahya Anadolu Gençlik Derneği, caminin ibadete açılması için 10 milyon imza hedefiyle kampanya başlattı


KÜTAHYA (A.A) - Anadolu Gençlik Derneği Kütahya Şubesi, İstanbuldaki Ayasofya Müzesinin ibadete açılması talebiyle, 15 Nisan-17 Mayıs tarihleri arasında 10 milyon hedefiyle imza kampanyası başlattıklarını duyurdu.
     Dernek Başkanı Erol Taşkın, yaptığı açıklamada, Ayasofyanın, emperyalist ve Bizans zihniyetinin baskısıyla hukuksuz bir şekilde müzeye çevrildiğini düşündüklerini bildirdi.
     İslam dünyasının sembolünün İstanbul, İstanbulun sembolünün de Ayasofya olduğunu belirten Taşkın, şunları kaydetti:
     "Ayasofya ne taş, ne binadır. Hakkın batılı kuşatmasıdır. O, cihat ruhunun remzi, akıncıların nal seslerinin, tekbir sesleriyle buluştuğu aşkın yapı taşıdır. Ayasofya, üzerinde yaşadığımız bu diyarın İslam beldesi olduğunun sembolüdür. Fethin nişanı ve Sultan Fatihin vakfıdır. Caminin gerçek hükmü şahsiyetine ulaştırılması, Fatihe vefa ve geleceğimizin bekası için şarttır. İstanbulun sembolünün ibadete kapatılması Fatihin ve şehitlerimizin kemiklerini sızlatmaktadır. Bu konu sadece bizim değil bütün ümmetin derdidir. Herkesi bu konuda duyarlı olmaya çağırıyoruz.
     Biz bu amaçla Anadolu Gençlik Derneği mensupları olarak Ayasofyanın tekrar ibadete açılabilmesi için 15 Nisan-17 Mayıs tarihleri arasında ülke genelinde İmzanla Zincirleri Kır adlı bir kampanya başlattık. Sevgi Yolunda bulunan Karagöz Camisi önünde kuracağımız stanttan imza toplayacağız. Hedefimiz 10 milyon imzaya ulaşmaktır."
     Taşkın, İstanbulun fethinin 560ıncı yıl dönümünde Ayasofyanın açılmasını beklediklerini de sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Hadi Şengül
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Ayasofya Müzesinin ibadete açılması talebi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER