Aynı anda zeybek oynadılar

Aynı anda zeybek oynadılar -Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesine bağlı fakülte ve yüksekokullarda eğitim gören bin 500 öğrenci, aynı anda zeybek oynadı


MUĞLA (A.A) - Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesine bağlı fakülte ve yüksekokullarda eğitim gören bin 500 öğrenci, aynı anda Zeybek oynadı.
     Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi 19. Bahar Şenlikleri kapsamında Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu tarafından organize edilen etkinlikte, bin 500 öğrencinin aynı anda zeybek oynaması planlandı.
     Bir aylık çalışmanın ardından Cumhuriyet Meydanında kırmızı ve beyaz kıyafetler giyen bin 500 üniversite öğrencisi zeybek oynadı. Etkinliğe üniversitede eğitim gören yabancı öğrenciler de katıldı.
     Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2 bin 23 öğrencinin katılmasını hedeflediklerini etkinliği bin 500 öğrenci ile yaptıkları belirterek, "Geçen yıl bin 200 öğrencimiz aynı anda zeybek oynamıştı. Bu yıl bin 500 öğrencimiz oynadı. Daha fazla sayıyla da yapabilirdik ancak Reyhanlıdaki bombalı saldırılar hepimizi derinden yaraladı. Bu nedenle biraz daha sakin kalmayı tercih ettik" dedi.
     Harmandar, Reyhanlıdaki bombalı saldırılarda hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet, yaralılara da şifa dileyerek, "Allah bu tür kötü olayları bize bir daha yaşatmasın. Ülkemizin birliği, bütünlüğü, dayanışması bizim için her şeyden önemlidir" diye konuştu.
     Etkinliğe Muğla Vali Yardımcısı Mestan Yayman, Belediye Başkanı Osman Gürün ile daire müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğretim üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlar da katıldı.
    
     Muhabir: Durmuş Genç
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Aynı anda zeybek oynadılar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER