Ayvalıka basınç odası kurulacak

Ayvalıka basınç odası kurulacak -İlçede yeni yapılacak devlet hastanesinde basınç odası kurulması için Sağlık Bakanlığı nezdinde girişimde bulunulduğu bildirildi


BALIKESİR (A.A) - Kırmızı mercanlara ev sahipliği yapan, 24 ada, 60 dalış noktasıyla yurt içi ve yurt dışından çok sayıda dalış meraklısını ağırlayan Ayvalık ilçesinde, yeni yapılacak devlet hastanesinde basınç odası kurulması için Sağlık Bakanlığı nezdinde girişimde bulunulduğu bildirildi.
     Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközenin ilçenin sualtı turizminin öne çıkarılması için yeni hastaneye basınç odası kurulması önerisi, Ayvalıklı dalgıçları harekete geçirdi.
     Kaymakam Nihat Nalbantı ziyaret eden dalış eğitmenleri Yusuf Gedikli, Koray Gerce ve Tan Sezen, Ayvalıkın sualtı turizmi hakkında bilgi verdi.
     Dalış eğitmeni Yusuf Gedikli, basınç odasının uluslararası sualtı turizminde, güvenli dalış için son derece önemli olduğuna dikkati çekti.
     Dört dalış okulu bulunan Ayvalıkta yılda yaklaşık 30 bin kişinin dalış yaptığını belirten Gedikli, Yabancı turist sayımız çok az. Yeterli tanıtımla birlikte güvenliği de sağlayabilirsek bu sayı çok daha artacaktır dedi.
     Kaymakam Nalbant, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cennet Tepesine yapımı planlanan yeni hastaneye, basınç odası kurulması için Sağlık Bakanlığı yetkilileriyle görüştüğünü bildirdi.
     Önümüzdeki aylarda temeli atılacak olan yeni hastanede basınç odası kurulmasına yönelik çalışmaları yakından takip edeceğini vurgulayan Nalbant, şunları kaydetti:
     Bölgemizde dalış turizmi her geçen gün artmakta. On binlerce kişi Ayvalıkta dalış yapmaya gelmekte, ancak olası dalış hastalıklarında büyük önemi olan basınç odası bölgemizde henüz yok. En yakın basınç odası Çanakkale veya İzmirde. Bu eksikliğin giderilmesi için Sağlık Bakanlığı nezdinde girişimlerde bulunduk. Bakanlık olumlu bir yaklaşım içinde önümüzdeki günlerde ihaleye çıkacak yeni devlet hastanesinde böyle bir birimin kurulmasına sıcak yaklaştı. Ayvalıkımıza ve bölgemize böyle bir sistemin kavuşturulması için konunun bizzat yakından takipçisi olmaya devam edeceğim.
     Basınç odaları, dalış hastalıklarının ve hiperbarik oksijen tedavisinden yarar gören hastalıkların tedavisinde kullanılıyor.
    
     Muhabir: Emrah Elmas / Haluk Yüksel
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Ayvalıka basınç odası kurulacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER