Bağlama ustası İyidoğan:

Bağlama ustası İyidoğan: -El sanatlarına getirilen vergi muafiyetinden ben de yararlanmak istiyorum


SİVAS (A.A) - Sivasbağlama ustası Şentürk İyidoğan, el sanatlarına getirilen vergi muafiyetinden yararlanmak istediğini söyledi.
     İyidoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bağlama geleneğini sürdürmeye çalıştığını belirterek, şunları kaydetti:
     2012 yılında çıkan kararnamede el sanatları yapan esnafların vergiden muaf tutulması gerekiyordu. Fakat bu bize yansımadı. Diğer el sanatları esnafları bu haktan yararlanırken, biz bunun dışında tutulduk. Bizde elimizde bağlama imalatı yapıyoruz. 7-8 bin yıl öncesine dayanan bir gelenek bu. Bu geleneğin son temsilcileri biziz. Eğer devlet buna bir el atmazsa yeni Kültür Bakanımız sahip çıkmazsa kaybolmaya yüz tutmuş bir gelenek. Diyelim ki ben bu işi 15 yıl daha yaptım. 15 yıl sonra ne olacak peki- Çocuklarımız ne yapacak- Ben bu geleneğin sürdürülmesini istiyorum.
     Ayda ortalama 10-15 saz imal ettiğini belirten İyidoğan, şöyle konuştu:
     Biz bu vergilerden muaf tutulmak istiyoruz. Burada zaten yaptığım 10-15 tane bağlama. Kültürün temsilciliğini yapıyoruz. Devlet bu konuda da katkı sağlamalı, bize yardım etmeli. Biz burada kültür hizmeti yapıyoruz. Devlet bize destek olması gerekirken, bizim çalışmamız için sıkıntılar oluşturuluyor. Biz bu konularda Kültür Bakanımızın duyarlı olmasını istiyoruz.
    
     Muhabir: Seyit Ahmet Eksik
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Bağlama ustası İyidoğan: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER