BAKAdan üniversitelere proje çağrısı

BAKAdan üniversitelere proje çağrısı


ANTALYA (A.A) - Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Antalya Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Alaattin Özyürek, destek programları kapsamında üniversitelerden proje beklediklerini söyledi.
     Özyürek, Uluslararası Antalya Üniversitesini ziyaret ederek, BAKAnın hibe destek programları hakkında bilgi verdi.
     Özyürek, burada yaptığı konuşmada, başvurulan projelerde üniversitelerle işbirliği yapılması halinde projelerin artı puan alabileceğini kaydetti. Üniversite yönetimine çağrıda bulunan Özyürek, BAKAnın hibe destek programlarından faydalanmalarını istedi. Hibe desteklerinde üst limitin 400 bin lira olduğunu kaydeden Özyürek, son başvuru tarihinin de 13 Mart olduğunu bildirdi. Özyürek, tüm üniversitelerden proje beklediklerini ifade etti.
     Uluslararası Antalya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cihat Göktepe ise üniversite hakkında bilgi verdi. Bu yıl yaklaşık 350 öğrenci ile eğitim, öğretime başladıklarını kaydeden Göktepe, üniversite öğrencilerinin büyük bir bölümünün yabancı uyruklu olduğunu belirtti.
     5 bin öğrenci ile butik bir üniversite olmayı hedeflediklerini kaydeden Göktepe, ülkenin kalkınmasına hizmet vermek istediklerini bildirdi.
     Göktepe, ülke olarak ciddi oranda kalkınmanın sağlanabilmesi için eğitim kalitesinin artırılması gerektiğini ve Ar-Ge ile inovasyon çalışmalarında dünya ölçeğinde standartların yakalanması gerektiğine işaret etti.
     BAKA Proje Yönetim Birim Başkanı Sinan Mesuter tarafından hibe destekleri hakkında sunum yapıldı.
    
     Muhabir: Yusuf Karadağ
     Yayıncı: Hatice Özdemir
<< Önceki Haber BAKAdan üniversitelere proje çağrısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER