Bakanlar Davutoğlu ve Avcı Konyada

Bakanlar Davutoğlu ve Avcı Konyada -Dışişleri Bakanı Davutoğlu: Dünyanın her yerine elimiz ulaşırken, her zaman söylediğimiz gibi şefkat ve kudret eli olan bir devletin temsilcileri olarak dünyanın her yerine yetişmeye çalış


KONYA (A.A) - Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Dünyanın her yerine elimiz ulaşırken, her zaman söylediğimiz gibi şefkat ve kudret eli olan bir devletin temsilcileri olarak dünyanın her yerine yetişmeye çalışırken, hiç ihmal etmememiz gereken yer, hiç ihmal etmememiz gereken insanlar, bu toprağın insanları ve bu mekanlardır dedi.
     Davutoğlu ve Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, bir otelde düzenlenen yemekte eğitime katkı sağlayan Konyalı hayırseverlerle bir araya geldi.
     Yemekte hayırseverlere seslenen Davutoğlu, Vazife hepimizin omuzları üzerinde. Bu tarihi bir yürüyüş. Herkes bu yürüyüşün yollarında çakıl taşı olmak zorunda. Ta ki milletin, İslam dünyasının, bu millete gönül bağı kurmuş bütün ülkelerdeki insanların acıları bitene kadar diye konuştu.
     Türkiyenin Somaliye, Arakana, Sudana ve Afrikanın birçok yerine yardım yaptığını belirten Davutoğlu, şunları kaydetti:
     Emin olunuz o yapılan yardımların kalıcı olması, baki olması, gelecekte o yardımların akamete uğramaması için Anadolunun dipdiri olması lazım ve Anadoludaki nesillerin kendine güven içinde geleceğe bakıyor olması lazım. Bugün o yardımları yaparken, eğer Anadoluyu ihmal edersek, eğer Anadolunun merkezindeki kadim şehri, bu mübarek şehrin yetişen çocuklarını ihmal edersek, yarın o topraklar tekrar ihtiyaç hissettiğinde, onlara ellerini uzatacak nesiller yetişmemiş olur. Dünyanın her yerine elimiz ulaşırken, her zaman söylediğimiz gibi şefkat ve kudret eli olan bir devletin temsilcileri olarak dünyanın her yerine yetişmeye çalışırken, hiç ihmal etmememiz gereken yer, hiç ihmal etmememiz gereken insanlar, bu toprağın insanları ve bu mekanlardır.
     Davutoğlu, son 10 yılda Konyada 5 bin 839 derslik yapıldığını anımsatarak, Bunların bin 500 kadarı hayırseverlerimiz tarafından yapıldı. 2003 yılında 11 bin 839 dersliğimiz vardı, şimdi 17 bin 668. Bizim hesabımızda yaklaşık 4 bin yeni derslik ilave edilmesi lazım ifadelerini kullandı.
     Bu yapılması planlanan 4 bin dersliğin 2 bininin devlet tarafından yapılacağı müjdesini veren Davutoğlu, hayırseverlerden de geri kalan 2 bin dersliğin en kısa sürede yapılması talebinde bulundu.
    
     -Bugün Konyada bana güven geldi-
    
     Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ise bakanlığa atandığı günden bu yana kendisine pek çok kişinin zor bir görevi üstlendiğini söylediğini ifade etti.
     Bugün Konyada bana güven geldi diyen Avcı, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Valiliği ile Büyükşehir Belediyesiyle, sivil toplum kuruluşlarıyla Konyalılar o kadar güzel işler başarıyor ki böyle bir ülkede Milli Eğitim Bakanlığı yapmak o kadar da zor gibi görünmüyor. Onun için bir kere daha teşekkür ediyorum. Ben Konyada çok iş gördüm, çok iş göreceğimin işaretlerini gördüm. İnşallah bir daha ki toplantılarımızda bana sadece teşekkür etmek kalacak.
    
     Muhabir: İbrahim Yozoğlu
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber Bakanlar Davutoğlu ve Avcı Konyada Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER