Bakanlar Eker ve Kılıç, Diyarbakırda

Bakanlar Eker ve Kılıç, Diyarbakırda -Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç: "Gençlerimiz, kardeş olduklarının farkındalar. Bizim tek yapmamız gereken, gençlerin arasına nifak tohumları ekilmesine fırsat vermemek" -Gıda, Tarım ve ve Hay


DİYARBAKIR (A.A) - Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, AK Partili gençlerle bir araya geldi.
     Bakanlar Kılıç ve Eker, AK Parti Gençlik Kollarına mensup Diyarbakır, Konya ve İstanbuldan gelen gençlerle, DSİ 10 Bölge Sosyal Tesislerinde kahvaltıda buluştu. Kahvaltının ardından Kılıç ve Eker, gazetecilerin sorularını yanıtladı.
     Bir gazetecinin, "Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak çözüm sürecindeki projeleriniz nelerdir-" sorusuna Bakan Kılıç,Güneydoğudan batıya, batıdan Güneydoğuya, geçen yıl 250 bin genci karşılıklı seyahat ettirdiklerini, bu yıl sayıyı 500 bine çıkarmayı hedeflediklerini belirterek, "Batıdaki gençlerimizin Diyarbakırı, Şanlıurfayı, Mardini görmesi lazım ki ne büyük bir zenginliğe sahip olduğumuzu fark edebilsinler. Buradaki gençlerimizin de batıdaki illerimizi görmeleri lazım ki ne kadar derin bir kardeşlik gündemimizin olduğunu fark edebilsinler. Bu projeler devam ediyor" dedi.
     Bakan Kılıç, gençlerin kendileri ve toplumla barışık olabilmeleri için spor yapmalarını, sanatla buluşmalarını çok önemsediklerini, bu kapsamda Türkiye genelinde şu anda 155 tane gençlik merkezi inşa ettiklerini ifade ederek, bunların 54ünü Güneydoğu Anadolu Bölgesinde bulunduğunu kaydetti.
    
     -"Biz kardeşiz"-
    
     Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde ilk etapta kapalı yüzme havuzu, spor salonu, atletizm pisti, çok amaçlı spor salonu olmayan il bırakmayacaklarını söyleyen Bakan Kılıç, şöyle konuştu:
     "İkinci etapta büyük ilçeleri sosyal donatılarla doldurmayı hedefliyoruz. İşin özü, gençlerimiz kardeş olduklarının farkındalar. Bizim tek yapmamız gereken gençlerin arasına nifak tohumları ekilmesine fırsat vermemek. Çok kapsamlı analizler de yapmaya gerek yok. Burada bizim, milletvekillerimizin, gençlerimizin temasları, ziyaretlerimiz, bu fotoğrafı çok net bir şekilde ortaya koyuyor. Biz kardeşiz. Kardeş olduğumuzun bilincindeyiz. Biriz, beraberiz, birlikte Türkiyeyiz. Bu Türkiye fotoğrafının, her birimiz bir parçasıyız ve o parçalardan birini çıkarıp dışarıya koyduğunuz zaman Türkiye fotoğrafında bir eksiklik meydana geliyor. O fotoğraftan bir parçanın dışarıya çıkarılmasına ve o boşluğun içine nifak tohumları atılmasına fırsat vermeyelim yeter ama bunu sadece Ankaradan yapabilmemiz mümkün değil. Yerinden, sizlerinde sahip çıkması lazım. Herkesin sürece sahip çıkması lazım. Başbakanımız çok iyi niyetli ve kendinden emin bir adım attı. İnşallah her kesimden karışılık bulur ve bu mesele hal olur."
     Bakan Kılıç, "Çözüm sürecine ilişkin Karadenizlilerin endişesinin var mı-" şeklindeki soruyu ise şöyle yanıtladı:
     "Bir Karadenizli olarak benim endişem yok ama Karadeniz Bölgesinde yer yer endişeli yaklaşımların olduğu doğrudur. Bu endişeleri ortadan kaldırmak üzere çalışmalarımızı biz zaten devam ettiriyoruz. Elbette ki buradaki algı ile Karadenizdeki, Egedeki, Marmaradaki algı başlangıçta aynı olmayacaktır ama Karadenizde, Egede, Marmara Bölgesinde, bu ülkede, sözüne en çok itibar edilen insana, Başbakan Recep Tayyip Erdoğana bakacaktır. Başbakan Erdoğanın sözünü senet olduğu gerçeğinden hareket edecektir ve Başbakan Erdoğanın bu ülke için yeni güzellikler, iyilikler düşündüğü noktasında arkasında olmayı tercih edecektir. Biz süreç içinde gidip bölge insanını bilgilendireceğiz. Sürecin detaylarını paylaşacağız. Muhalefet partilerinin ve bir kısım medyanın bu kardeşlik sürecinin baltalanması için yaptıkları yayınlara, kurdukları cümlelere bakıldığı zaman, bir kısım insanlarımızın kaygıya kapılmaları normal. Biz o kaygıları kısa süre içinde giderebileceğimizi düşünüyoruz"
    
     -"Milletimizde büyük bir iyimserlik ve umut var"-
    
     Doğu ve Güneydoğu milletvekillerinin Karadeniz veya Ege bölgelerini ziyaret etme gibi bir programlarının olup olmadığı şeklindeki soruya Bakan Eker, AK Parti grubu milletvekillerinin bütün Türkiyeyi dolaşmalarının söz konusu olduğunu söyledi.
     AK Partili yaklaşık 50 milletvekilinin Diyarbakır ve Batmanı ziyaret ettiğini, Siirtteki temaslarının ise devam ettiğini anlatan Bakan Eker, şöyle devam etti:
     "Türkiyenin diğer bölgelerine de içinde Doğu ve Güneydoğulu milletvekillerimizin de bulunduğu grupların ziyaret etmesi mümkün. Bu da düşünülüyor. Sonuçta biz bütün Türkiye sathında vatandaşlarımızla buluşup, Türkiyenin çıkarına olan, Türkiyenin birlik, beraberliğini temin etmeye dönük, bu çözümün başarıya ulaşmasını anlatmamız lazım çünkü Türkiyedeki zihin kodları itibariyle bu soruna sebebiyet veren ve bu sorunu oluşturan siyasi görüşlerin uzantıları, bunlar kendi varlık nedenleri ortadan kalkar diye endişeleniyorlar. Onun için bu süreci bir şekilde siyasetten sabote etmeye çalışıyorlar. Vatandaşlarımızın zihinlerini bulandırmaya çalışıyorlar. Bu etkin bir iletişimle vatandaşlarımızla yüz yüze gelindiğinde, bu endişelerin yersiz olduğu, vatandaşlarımız tarafından da zaten anlaşılıyor. Sadece belki bazı bölgelerde bir şekilde zihin bulandırıyor. Bunu gidermeye dönük gerek akil insanların yapacakları çalışmalar, gerekse bizim parti teşkilatlarımızın Türkiyenin batısından doğusuna, doğusundan batısına her tarafta bu çalışmaları sürdürmesi ile izole edilir diye düşünüyorum. Milletimizde büyük bir iyimserlik ve umut var. Bu da yaptığımız işin hayırlı olduğunu gösteriyor."
     Bakan Eker, Diyarbakırın tarihi güzellikleri, kültürel birikiminin Türkiyenin gündemine taşınması gerektiğini söyledi.
    
     -Diyarbakıra 33 bin kişilik stadyum-
    
     Daha sonra Bakan Kılıç, Diyarbakıra yapılacak 33 bin kişilik stadyumun fotoğraflarını basın mensuplarıyla paylaştı.
     Bakan Kılıç, 33 bin kişilik Diyarbakır Stadyumunun, 2013 yılında hem ihalesini hemde inşaatını gerçekleştireceklerini belirterek, "Devlete ait bir kamu arazisi üzerinde stadyumun inşaatını en kısa sürede başlatıyoruz. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi marifetiyle stadyumun ihalesini yaptığımız gün, inşaatına başlamış olacağız. Çok özellikli bir proje. Diyarbakıra uçaklar inerken havadan çok rahat fark edilebilecek ve şehrin siluetine gerçekten çok güzel katkılar sağlayabilecek, cam ağırlıklı, modern 33 bin kişilik bir yapı. Diyarbakırımıza hayırlı uğrulu olmasını diliyorum. Diyarbakır için attığımız adımların arkasında ve Diyarbakırı bir bölgesel spor kenti ve olimpiyatlara sporcu yetiştirme merkezi yapma irademizin arkasında sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan vardır. Bu spor tesislerinin bitiminde Diyarbakır, 4 yılda bir yapılan olimpiyat oyunlarına Türkiyeden sporcu yetiştiren nadir merkezlerinden biri olacak. Emeği geçenlere teşekkür ederim."
     Bakanlar Kılıç ve Eker daha sonra aralarında Somalili ve Filistinlilerin de bulunduğu gençlerle fotoğraf çektirdi.
     Gençler de bakanlara Mevlananın Mesnevisini taktim etti.
    
     Muhabir: Meral Özdemir
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Bakanlar Eker ve Kılıç, Diyarbakırda Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER