Bakanlar Kurulundaki değişiklik

Bakanlar Kurulundaki değişiklik -Ömer Çelikin Kültür ve Turizm Bakanlığına getirilmesi nedeniyle, kutlama mesajları yayımlandı -ATB Başkanı Çalışkan: Adananın Bakanı olması kente büyük bir moral verecektir -ATO Yönetim Kur


ADANA (A.A) - Bakanlar Kurulunda yapılan değişiklikle AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Ömer Çelikin Kültür ve Turizm Bakanlığına getirilmesi nedeniyle, kutlama mesajları yayımlandı.
     Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, yazılı açıklamasında, Ömer Çelikin AK Partinin kuruluşundan bu yana Genel Başkanın yanında yer aldığını, 22, 23 ve 24. dönem Adana milletvekilliği görevlerinde bulunduğunu, Merkez Karar Yürütme Kurulu üyesi olduğunu ve son olarak Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürüttüğünü anımsattı.
     Çelikcan, Ömer Çelikin Kültür ve Turizm Bakanı olmasının tüm Adanayı ve kendilerini sevince boğduğunu belirterek, şunları kaydetti:
     15 yıldır Bakan çıkaramamış Adanamız için Sayın Çelikin bakan oluşu çok önemli bir olaydır. Sayın Çelik, gençliği, enerjisi, kültürel birikimi ve engin siyaset tecrübesiyle ülkemize ve şehrimize büyük hizmetler yapacaktır. Kendisi çok daha zor görevlerde şehrimizi başarıyla temsil etmiş adeta siyasi marka olmuş bir değerdir. Sayın Başbakanımız çok isabetli ve yerinde bir kararla şehrimizi onurlandırmıştır. Ömer Çelik bey dünya ölçeğinde siyasi becerisiyle şehrimizin birikmiş sorunlarının çözümünde yeni projelerin hayata geçirilmesinde çok önemli hizmetler ifa edecek, şehrimize siyasi ağabeylik de yapacaktır.
     AK Parti İl Başkanı Ziyaeddin Yağcı da 11 yıl sonra Adanaya yeniden bakanlık verilmesinin son derece sevindirici olduğunu belirterek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğana teşekkür etti.
     AK Parti Adana Milletvekili Ömer Çelikin, Genel Başkan Yardımcılığı görevinden sonra Bakan olarak tayin edilmesinin kendilerini olağanüstü sevindirdiğini ifade eden Yağcı, Kendisiyle her zaman iftihar ediyorduk. Bakan olması hasebiyle iftiharımız ve sevincimiz kat be kat artmıştır ifadelerini kullandı.
     Adanaya yeniden Bakanlık verilmesinin sadece kendilerini değil tüm kenti sevince sevk ettiğini anlatan Yağcı, şöyle devam etti:
     Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğana Adanaya yeniden bakanlık onuru yaşattığı için minnettarız ve sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Sayın Ömer Çelikin Kültür ve Turizm Bakanı olarak atanmış olması Başbakanımızın Adanaya verdiği değeri ve önemi bir kez daha gözler önüne sermiştir. Adanamız bugüne kadar aldığı hizmet ve yatırımların çok daha fazlasını yeni Bakanımız Sayın Ömer Çelik vasıtasıyla süratle almaya devam edecektir. Adana, yeni Bakanımızdan alacağı güçle çok daha iyi seviyelere çıkacak ve bir kültür başkenti, turizm başkenti olma yolunda ilerleyecektir. Aynı zamanda yol arkadaşım olan yeni Bakanımız Sayın Ömer Çelike Bakanlık görevinde başarılar diliyor, Adanaya ve Adanalıya hayırlı, uğurlu olmasını temenni ediyorum.
    
     -İş dünyası-
    
     Adana Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Muammer Çalışkan da 11 yıl sonra Adananın Bakanı olması nedeniyle mutlu olduklarını anlattı.
     Kabinedeki değişiklikle Kültür ve Turizm Bakanı olan Adana Milletvekili Ömer Çelikin daha önceki başarılı çalışmalarını yakından takip ettiklerini belirten Çalışkan, Bakan olduktan sonra daha başarılı çalışmalara imza atacaktır. Adananın Bakanı olması kente büyük bir moral verecektir. Adananın sorunlarını daha rahat zeminlerde iletebileceğimiz bir Bakanımız olması kentin menfaatinedir. Tüm ülkemize ve Adanamıza hayırlı olmasını diler sayın Ömer Çelike Bakanlık görevinde başarılar dileriz ifadelerini kullandı.
     Adana Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulundan yapılan açıklamada da Kültür ve Turizm Bakanlığına atanan Adana Milletvekili Ömer Çeliki kutlarken, Adananın uzun yıllardan sonra ilk kez Bakanlar Kurulunda temsilinin kentte büyük sevinç yarattığı belirtildi.
     Adananın 16 yıldır Bakanlar Kurulunda temsil edilememesinden dolayı sorunlar yaşadığı görüşüne yer verilen açıklamasında, Adana Milletvekili Ömer Çelikin Kültür ve Turizm Bakanlığına atanmasının kentin sosyal ve ekonomik hayatında son derece önemli bir motivasyon yaratacağına inanıldığı vurgulandı.
     ATO Yönetim Kurulu Başkanı Ali Gizer imzasıyla yapılan konuyla ilgili açıklamada şu görüşlere yer verildi:
     Sayın Ömer Çelikin Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığına getirilmiş olmasını, kentimizin uzun yıllardır kanayan bir yarası haline gelen hükümette temsil edilemeyişinden kaynaklanan sıkıntılarının sona erdirilebilmesi bakımından büyük bir memnuniyetle öğrenmiş bulunuyoruz. Kentimizin havasını soluyarak yetişen Sayın Ömer Çelikin hak ettiği böylesine önemli bir göreve getirilmesinin kentimize büyük yarar sağlayacağına inanıyoruz. Kendisinin bugüne kadar sürdürdüğü başarılı çalışmalarını Bakanlık görevinizde de sürdüreceğine inanıyoruz. Bu atamanın, uzun yıllardır böylesine etkin bir görevde bir hemşehrisini görmek isteyen ilimize ve bölgemize büyük bir moral olarak yansıyacağına inancımız tamdır. Bu atama ile birlikte son dönemde turizm alanında önemli gelişmeler gösteren Adanamızın, bu alanda büyük hareketlilikler yaşayacağına inancımız tamdır. Bu duygu ve düşüncelerle; 28 bine ulaşan üyemiz adına Sayın Ömer Çeliki kutluyor, Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğana da bu yöndeki tasarruf ve güveninden dolayı Adana halkı adına şükranlarımızı sunuyoruz.
     ATO açıklamasında görevleri sona eren Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ve Sağlık Bakanı Recep Akdağa hizmetlerinden dolayı teşekkür edilirken, İçişleri Bakanlığı görevine atanan Muammer Güler, Milli Eğitim Bakanlığına atanan Nabi Avcı ile Sağlık Bakanlığına atanan Mehmet Müezzinoğluna da başarı dileğinde bulunuldu.
    
     Muhabir: Aykut Ünlüpınar
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Bakanlar Kurulundaki değişiklik Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER