Bakanlar Şimşek ve Avcı Hakkaride

Bakanlar Şimşek ve Avcı Hakkaride -Maliye Bakanı Şimşek: Bu dağların, bu toprakların huzura, barışa ihtiyacı var. İnşallah bu süreçte biz bunu gerçekleştireceğiz -Milli Eğitim Bakanı Avcı: Hakkari, eğitim yatırımlarında Tür


HAKKARİ (A.A) - Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Bu dağların, bu toprakların huzura, barışa ihtiyacı var. İnşallah bu süreçte biz bunu gerçekleştireceğiz dedi.
     Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Vandan askeri helikopterle Hakkariye geldi.
     Fatih Kışlasında Vali Orhan Alimoğlu, Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu ve diğer ilgililer tarafından karşılanan Bakanlar Şimşek ve Avcı, Hakkari Valiliği önünde polis merasim mangasını selamladıktan sonra Vali Alimoğlunun makamına geçti.
     Bakan Şimşek, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, bütçenin yüzde 17sini eğitime ayırdıklarını belirterek, bu oranın toplanan vergilerin 5te 1inden daha fazla olduğunu söyledi.
     Türkiyenin dünya ile rekabetinin ancak ülke genelinde yapılacak yatırımlarla mümkün olabileceğini vurgulayan Şimşek, Bir önceki gelişimize oranla bu defa Hakkaride havayı çok daha olumlu buldum. İnşallah bu kardeşlik, huzur ortamı devam eder. Bu dağların, bu toprakların huzura, barışa ihtiyacı var. İnşallah bu süreçte biz bunu gerçekleştireceğiz. Kardeşliğimiz, birliğimiz, beraberliğimiz, bütünlüğümüz daha da pekişecek diye konuştu.
    
     -Birinci öncelik eğitim-
    
     Milli Eğitim Bakanı Avcı da Türkiye genelinde olduğu gibi Hakkaride de birinci önceliğin eğitim olduğuna dikkati çekerek, hükümet olarak 12 yıldır eğitime büyük önem verdiklerini ifade etti.
     Bütçeden eğitime ayrılan payın büyük bir bölümünün, Hakkari gibi ilgi gösterilmediği düşünülen illere aktarıldığını anlatan Avcı, Hakkari, eğitim yatırımlarında Türkiye ortalamasını yakalamak üzere. Ama İnşallah onun da ötesine geçecek başarılara hep birlikte imza atacağız ifadelerini kullandı.
     Konuşmaların ardından görüşme basına kapalı devam etti.
    
     Muhabir: Sıtkı Yıldız
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Bakanlar Şimşek ve Avcı Hakkaride Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER