Bakır Madenliler Buluşma Festivali

Bakır Madenliler Buluşma Festivali


ELAZIĞ (A.A) - Maden ilçesinde, Bakır Madenliler Buluşma Festivali düzenlenecek.
     Belediye Başkanı Musa Orhan, kenttin eski yerleşim yeri Harputta bir lokantada düzenlediği basın toplantısında, Madenlileri ilçede buluşturmak amacıyla Maden Kaymakamlığıyla işbirliğinde düzenlenen festivalin 8-9 Eylül tarihlerinde yapılacağını bildirdi.
     Madende bakır işletme fabrikasının faaliyete geçmesiyle birlikte ilçe nüfusunun hızla büyüyerek 27 binlere kadar çıktığını ancak 1994 yılından sonra kapatılmasıyla birlikte ilçenin göç vermeye başladığını ve ilçe nüfusunun bugün 5 binlere kadar gerilediğini kaydetti.
     Büyük şehirlerde bir çok Madenlinin yaşadığını vurgulayan Orhan şunları kaydetti:
     İl dışında bir çok Madenli yaşamaktadır. Ama Madenli her yönüyle Madene özlem duymaktadır. Madene karşı bir özlemin olduğunu insanlar her ortamda dile getirmeye çalışıyor. Dolayısıyla bizler de hem bu özlemi gidermek hem de hemşehrilerimizle bir araya gelerek Maden için neler yapabiliriz- fikir alış verişinde bulanmak amacıyla bu festivali gerçekleştireceğiz inşallah.
     Ünlü sanatçı Mustafa Keser ve TRT Ankara Radyosu sanatçılarından Zülküf Altan, Abdullah Çavak ve Ruşen Palanın da konser vereceği festivalde ayrıca çeşitli etkinlikler yapılacağı belirtildi.
    
     Muhabir: İsmail Şen / Yılmaz Kırtay / Emrah Gökmen
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Bakır Madenliler Buluşma Festivali Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER