BAKKA Kalkınma Kurulu Toplantısı

BAKKA Kalkınma Kurulu Toplantısı -BAKKA Genel Sekreteri Tezel: -Mali destek programlarımız kapsamında 2010 ve 2011de 1000 kişilik yeni istihdam yaratılmış, bölgemizde yaklaşık 40 milyon lira tutarında yatırım gerçekleşmesi s


ZONGULDAK (A.A) - Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) Genel Sekreteri Faruk Tezel, Mali destek programlarımız kapsamında 2010 ve 2011de 1000 kişilik yeni istihdam yaratılmış, bölgemizde yaklaşık 40 milyon lira tutarında yatırım gerçekleşmesi sağlanmıştır dedi.
     Tezel, Zonguldak, Bartın ve Karabükü kapsayan BAKKAnın Bülent Ecevit Üniversitesi Prof. Dr. Arif Amirov konferans salonunda düzenlenen 2012 yılı ikinci Kalkınma Kurulu Toplantısında yaptığı konuşmada, ajansın bölgenin kalkınması yolunda bağımsız değerlendirme sürecinden geçmiş ve fonlanmaya hak kazanmış projelere mali destek sağlamaya devam edeceğini söyledi.
     BAKKAnın 2011de başlayan ve devam eden sektör analizleri çalışmalarının önemli ölçüde tamamladığını ifade eden Tezel, şunları kaydetti:
     Mali destek programlarımız kapsamında 2010 ve 2011de 1000 kişilik yeni istihdam yaratılmış, bölgemizde yaklaşık 40 milyon lira tutarında yatırım gerçekleşmesi sağlanmıştır. Kalkınma ajansları sadece mali destek sağlayan kuruluşlar değildir. Faaliyet gösterdikleri bölgenin önceliklerini tespit etmek, ekonomik ve sosyal kalkınma çalışmaları kapsamında gerekli analizleri yapmak, sağlanan finansman imkanlarını bölgesinde tanıtmak gibi işleri de yürütmektedir. Ajansımız bölgemiz için önem arz eden sektörlerde ve konularda da çeşitli konferans, panel ve toplantılar düzenlemektedir.
     BAKKA Kalkınma Kurulu Başkanı ve Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal da Zonguldak, Bartın ve Karabükün kalkınmayı birlikte gerçekleştireceğine işaret ederek, Bunun için kalkınma ajansları kuruldu. Uzaydan birileri gelip bizi kurtarmayacak. Ne söylememiz gerekiyorsa, önceliğimizin ne olması gerektiğini düşünüyorsak bu toplantılarda kayıtlara geçireceğiz ve takipçisi olacağız diye konuştu.
     Toplantıda, bir önceki toplantının sonuç bildirgesi okundu, 2013 Yılı Mali Destek Programı ve Teknik Destekler hakkında bilgelendirme sunumu yapıldı.
    
     Muhabir: Erdinç Aksoy Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber BAKKA Kalkınma Kurulu Toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER