Baksı Müzesi kapılarını yetenekli çocuklar için

Baksı Müzesi kapılarını yetenekli çocuklar için açıyor -Bayburtun Bayraktar köyünde 3 yıl önce Prof. Dr. Koçan tarafından kurulan Baksı Müzesi, Çocuk Sanat Şenliği ile yöredeki yetenekli çocukları keşfedecek -Prof. Dr. Koçan:


BAYBURT (A.A) - Abdulkadir Nişancı - Bayburtun Bayraktar (Baksı) köyünde 3 yıl önce sanatçı ve eğitimci Prof. Dr. Hüsamettin Koçan tarafından kurulan Baksı Müzesi, Çocuk Sanat Şenliği ile yöredeki yetenekli çocukları keşfedecek.
     Çağdaş ve geleneksel el sanatlarını aynı çatı altında toplayan Baksı Müzesi, kent merkezine 45 kilometre mesafede, Çoruh Vadisine bakan tepe üzerine inşa edildi.
     Hüsamettin Koçanın doğup büyüdüğü köyde istihdamı artırmak ve üretim yoluyla göçe dur demek için 2010 yılında kapılarını açtığı Baksı Müzesinde bu yıl Çocuk Sanat Şenliği projesi hayata geçirilecek. Projeyle yöredeki yetenekli çocuklar tespit edilerek desteklenecek.
     Koçan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Baksı Müzesinde kurulduğu günden bu yana büyük sergiler açtıklarını belirterek, Bu yıl, önceki yıllardan farklı olarak sergi planlamıyoruz. Onun yerine çok önemli bir proje olan Çocuk Sanat Şenliği projesini başlatıyoruz dedi.
     Projenin il genelindeki ilkokul ve ortaokullardaki öğrencileri kapsadığını ifade eden Koçan, Projeyle ilgili çalışmalar Kürşat Okutmuş liderliğinde sürdürülüyor. Projeden beklentimiz, yetenekli çocukları tespit etmek ve sürekli destekleyerek yetenekleri doğrultusunda önlerini açmak, kariyer edinmelerini sağlamak. Böylece Bayburttaki yetenekli insanların Türkiyenin ekonomisine ve dünya kültürüne katkıda bulunmalarını istiyoruz diye konuştu.
     Çağın moda ve marka üretme çağı olduğunu vurgulayan Koçan, Dünyada rekabet bunun üzerinden yürütülüyor. Onun için biz marka oluşturabilecek tasarımlar istiyoruz. Çocuk Sanat Şenliği resim, tasarım, müzik ve tiyatro üzerinden yürüyecek bir projedir. Proje kapsamında müzede workshoplar yapılacak. Proje sonunda 15 öğrenciye Baksı Vakfı burs sağlayacak dedi.
     Çocuk Sanat Şenliği projesini çok önemsediklerini belirten Koçan, projenin, 2013 yılı için en heyecan veren projelerin başında geldiğini söyledi.
    
     -Turizm alanında da ciddi adımlar atmaya çalışıyoruz-
    
     Koçan, bu yıl turizm alanında da ciddi adımlar atmaya çalıştıklarını ifade ederek, Bayburtta ulusal ölçekte turizm akışı sağlamak istiyoruz. Bazı tur şirketleriyle görüştük ve şimdiden rezervasyonlar yapıldı diye konuştu.
     Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansına proje önerdiklerini dile getiren Koçan, şunları söyledi:
     Eğer bu proje gerçekleşirse Bayraktar Köyünde 10 evin pansiyon işletmeciliğine geçmesini sağlayacağız. Burada 30 yatak potansiyelimiz var. Eğer bunları aktif hale getirebilirsek 60 kişiyi çok rahat ağırlayabiliriz. Gelen turist tabii ki Bayburttan geçecek ve yöresel ürünler satın alacak. Oradaki restoranlarda, kafeteryalarda oturacak, tarihi mekanları gezecek ve bir girdi sağlayacak. Bu projemizin, bölge ekonomisine ve kültürel değerlere ciddi katkı sağlayacağını düşünüyoruz.
    
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Baksı Müzesi kapılarını yetenekli çocuklar için Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER