Balıkçı kooperatifleri başkanları bir araya geldi

Balıkçı kooperatifleri başkanları bir araya geldi


ANTALYA (A.A) - Antalyada faaliyet gösteren balıkçı kooperatiflerinin başkanları, bundan sonra ortak hareket etme kararı aldıklarını bildirdi.
     Antalyada faaliyet gösteren Yeni Liman Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Cavit Tankuş, Yeşil Antalya Su ürünleri Kooperatifi Başkanı Salih Atılgan ve Antalya Su Ürünleri Kooperatifleri Birliği Başkanı Cengiz Balta, Deniz Ticaret Odası (DTO) Antalya Şubesini ziyaret ederek şube başkanı Ahmet Erol, Başkan Yardımcısı Hasan Kaçmaz, Şube Müdürü Cüneyt Koşu ve teknik danışmanı Hıdır Unat ile bir araya geldi.
     Toplantıda Antalyadaki balıkçılık faaliyetleri, sorunları ve önümüzde ki aylarda hizmete girmesi planlanan balıkçı barınağı hakkında fikir alışverişinde bulunuldu. Toplantıya daha sonra Antalya Liman Başkanı Murat Müftüoğlu da katıldı.
     Cavit Tankuş, kamuoyunda balıkçı kooperatifleri arasında bir anlaşmazlık varmış imajı oluşturulduğunu, ancak kooperatifler arasında herhangi bir sorun olmadığını belirtti.
     Bundan sonra yapılacak çalışmalarda ortak hareket etme kararı aldıklarını ve en kısa zamanda kooperatiflerin birleşmesi için girişimleri hızlandıracaklarını dile getiren Tankuş, Balıkçı kooperatifleri olarak sorunları çözmek amacıyla gereken fedakarlığı yapacağız. Antalyada balıkçılığı geliştirmek istiyoruz. Bunun için DTOnun öncülüğünde birlikte ve ortak hareket etme kararı aldık dedi.
     Kooperatif başkanları, en erken mayıs, en geç ağustos ayında hizmete girmesi beklenen balıkçı barınağında Balıkçı Toptancı Hali istemediklerini de belirttiler.
     Salih Atılgan, balıkçı kooperatifleri tüzüklerinde barınaklarda Balıkçı Toptancı Hali kurulması yönünde herhangi bir madde bulunmadığını, böyle bir talebe izin vermeyeceklerini kaydetti.
     DTO Antalya Şube Başkanı Ahmet Erol da DTO olarak tüm sektörlere destek olmak ve sektörlerin sorunlarını çözmek amacıyla işbirliği içinde çalışmalarını sürdürdüklerini kaydetti.
     Balıkçılar arasında sıkıntı varmış gibi bir imaj oluşturulmasının Antalyada balıkçılık sektörünü olumsuz etkilediğini anlatan Erol, Sektörün geliştirilmesini ve balıkçıların daha iyi koşullarda faaliyette bulunmalarını istiyoruz. Denizcilik sektörü DTO çatısı altında bir arada hareket etmek zorundadır. DTO olarak ülke denizciliğinin geliştirilmesini ve sektörlere daha hızlı ivme kazandırılması için çalışıyoruz diye konuştu.
    
     Muhabir: Yunus İçen
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Balıkçı kooperatifleri başkanları bir araya geldi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER