Balıkesirde sosyal konut projesi

Balıkesirde sosyal konut projesi


BALIKESİR (A.A) - Balıkesir Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Müdürü Süleyman Sayan, Toplu Konut İdaresi Başkanlığının (TOKİ) Balıkesirde sosyal güvencesi olmayan vatandaşlar için sosyal konut projesi üreteceğini bildirdi.
     Sayan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Vakfın, TOKİ ile yaptığı anlaşmaya göre, sosyal güvencesi olmayan fakir ve kirada oturan vatandaşları ev sahibi yapmak amacıyla 1+1 ve 2+1 konutlar yapılacağını söyledi.
     Başvuruların değerlendirilmesiyle ortaya çıkacak konut ihtiyacına göre çalışmaların en kısa sürede başlanacağını belirten Sayan, Halk arasında TOKİ diye bilinen konutların başvuruları vakfımıza yapılacak. Başvurular 14 Ocak Pazartesi günü başlayacak. Vatandaşlarımızın sosyal durumları iki ay süreyle mütevelli heyetimiz tarafından incelenerek genel müdürlüğümüze bildireceğiz dedi.
     Konut talebinde bulunacak vatandaşlarda en az 3 yıldır Balıkesirde oturuyor olma şartının arandığına dikkat çeken Sayan, Yüzde 50 ve üzerinde özürlü raporu olan vatandaşlarımıza ise yüzde 10 kontenjan hakkı tanınacak. Yaş şartı 30, ama çocuklu eşi ölmüş, dul kadınlarda yaş şartı aranmayacak. Hem annesi hem babası vefat etmiş, bekar 25 ve üstü yaşa sahip kadınlarda başvuru yapabilecek. Başvuruda bulunmak isteyen vatandaşlarımız tüm aile bireylerinin T.C. kimlik numaralarıyla birlikte Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının Anafartalar Caddesi üzerindeki Özel İdare İşhanının 2. katında bulunan merkezimize gelmeleri gerekiyor. Müracaatlar 14 Ocak-15 Şubat tarihleri arasında yapabilecek ve başvuruda bulunanlar için önden para yatırma şartı yok diye konuştu.
     Genel Sağlık Sigortası başvurularının devam ettiğini de açıklayan Sayan, Balıkesirde bugüne kadar 9 bin 909 kişinin başvuru yaptığını kaydetti.
     Bunlardan 5 bin 58nin yeşil kartlı olduğunu hatırlatan Sayan, Bizim eski tabirimizle yeşil kartlı G-0 statüsünde, 4 bin 43 kişi ise G-1 statüsünde olup ayda 37 lira tutarında prim ödüyorlar. 455 kişi G-2 statüsünde olup prim ödemeleri 115 lira. G-3 statüsünde olan 39 kişi ise 225 prim ödemesi yapıyor. Herkes Genel Sağlık Sigortası kapsamı içinde ama bundan hala haberi olmayan vatandaşlarımız var. Başvuran vatandaşların evlerine giderek sosyal durumlarını inceleyip bunları sınıflandırıyoruz şeklinde konuştu.
    
     Muhabir : Ramazan Demir / Burak Akay
     Yayıncı : Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Balıkesirde sosyal konut projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER