Balıkesirde kuvvetli yağış

Balıkesirde kuvvetli yağış -Marmara ve Erdek ilçeleriyle Avşa beldesinde, kuvvetli yağış hayatı olumsuz etkiliyor -Enerji nakil hatları zarar gördüğü için elektrik kesintilerinin yaşandığı Marmara ilçesinde, içme suyu şebekesinin za


BALIKESİR (A.A) - Balıkesirin Marmara (Marmara Adası) ve Erdek ilçeleriyle Avşa beldesinde, kuvvetli yağış, hayatı olumsuz etkiliyor.
     Marmara Belediye Başkanı Ali Aksu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gece boyunca süren sağanak nedeniyle ilçe merkezi ve köyleriyle Saraylar ve Avşa beldelerinde büyük hasar oluştuğunu söyledi. Aksu, şöyle konuştu:
     Büyük sel felaketi geçirdik. Merkez ve köylerde ciddi hasarlar var. Binaların büyük bir bölümünü su bastı. Sahil boyundaki gazino ve çay bahçeleri yıkıldı. Heyelan oluşması nedeniyle köy yolları kapandı. Çok sayıda hayvanın telef olduğuna dair bilgiler var. Enerji nakil hatları zarar gördü. Su şebekesi patladığı için ilçeye su veremiyoruz. Devlet Hastanesinin bir bölümünü de su bastı. Ekiplerimiz suyu boşaltarak hastanemizi yeniden kullanılabilir duruma getirdi. Can kaybı olmaması tesellimiz oldu.
     Balıkesir Valisi Ahmet Turhan da aşırı yağışın yol açtığı yaraların sarılması amacıyla İl Afet ve Acil Durum Merkezinin tüm imkanlarının bölgeye sevk edildiğini bildirdi.
     Turhan, Erdek Limanından bölgeye iş makinelerinin yanı sıra her türlü araç gereç sevkıyatının başladığını belirterek, Kumanya ve su gönderildi. Koordinasyon için vali yardımcılarımızdan biri şu anda bölgeye ulaştı. Mağduriyetin kısa sürede giderilmesi noktasında kamunun tüm imkanlarını seferber etmiş durumdayız dedi.
     Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan da şiddetli yağışın yol açtığı selden ilçeye bağlı Narlı ve İlhan köylerinin etkilendiğini bildirdi. Aysan, Köylerimizde heyelan nedeniyle yollar kapanmış. Belediyenin iş makineleriyle kepçeleri şu anda çalışmalarını sürdürüyor. Kaymakamlık, belediye ve köy muhtarlarıyla koordineli olarak çalışıyoruz dedi.
     Bu arada, Vali Ahmet Turhanın da bazı daire müdürleriyle birlikte bölgeye giderek incelemelerde bulunacağı öğrenildi.
    
     Muhabir: Ramazan Demir / Haluk Yüksel
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Balıkesirde kuvvetli yağış Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER