Balıkesirden kısa kısa

Balıkesirden kısa kısa -Manyasta işten çıkarılan işçiler açtıkları davayı kazandı


BALIKESİR (A.A) - 2005 yılında dönemin Belediye Başkanı Necmi Çetin tarafından tazminatları ödenerek işten çıkarılan dokuz işçinin açtığı davayı kazandıkları bildirildi.
     Manyas Belediye Başkanı Hasan Kahraman, henüz resmi bir tebligat gelmediğini ancak Belediye avukatı ile yaptığı görüşmeye göre belediyenin tazminat ve diğer masraflarla ciddi bir parayı ödemeye mahkum edildiğini söyledi.
     Zamanın Belediye Başkanının yaptığı hatanın bedelini kendilerinin ödemek zorunda bırakıldığını ifade eden Kahraman, Zaten Belediyemiz, şu anda sıkıntı içinde bu yetmezmiş gibi bir de tazminat ile karşılaştık dedi.
    
     -Bandırma Belediyesinden şair Ersoyu anma programı-
    
     Bandırma Belediyesi, şair Mehmet Akif Ersoyu ölümünün 76. yılında düzenlediği bir programla anacak.
     22 Aralık 2012 Cumartesi günü Barış Manço Kültür Merkezinde saat 19.30da gerçekleştirilecek etkinliğe araştırmacı yazar Talha Uğurluel ile şair yorumcu Serdar Tuncer, konuk olarak katılacak.
     Gecede, İstiklal Marşı Şairimiz Mehmet Akif Ersoy konulu kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verilecek.
    
     -AK Partiden kadınlara konferans-
    
     AK Parti Bandırma Kadın Kolları Başkanlığı, kadınlara seçme ve seçilme hakkının verilişinin 78. yıl dönümünü dolayısıyla 8 Aralık saat 13.00de ilçe başkanlığında konferans düzenleyecek.
     AK Parti İl Başkanı Avukat Pakize Mutlunun konuşmacı olarak katılacağı konferansta kadınlara 78 yıl önce verilen seçme ve seçilme hakkı, enine boyuna ele alınacak.
     Kadın Kolları Başkanı Asiye Bilgin, toplumsal ilerlemenin, gelişmenin ve kalkınmanın ancak toplum içinde sağlanacak eşitlikle olabileceği düşüncesiyle Türkiyede Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının Avrupa ülkesinden daha önce gerçekleştirildiğini bildirdi.
     Kadın hakları konusunda önemli mesafeler kat edildiğini belirten Bilgin, Fransa ve İtalyada kadınlara 1946da, İsviçrede ise 1971de seçme ve seçilme hakkı tanınmıştır. Ülke yönetiminde kadın zarafetinin, inceliğinin ve duyarlılığının varlığı, güzel ortamların oluşmasında önemli rol oynamaktadır. AK Parti Hükümeti olarak, TBMMde çıkardığımız yasalarla kadın haklarının uygulamaya geçirilmesi adına önemli mesafeler alınmıştır dedi.
    
     -Erdek Belediye Meclisi toplandı-
    
     Erdek Belediye Meclisi, Belediye Başkanı Hüseyin Aysanın başkanlığında toplandı.
     CHP grubundan Mehmet Ali Yağcı, AK Parti grubundan Turan Günün katılmadığı toplantıda, CHPli Fatih Payalın istifasıyla boşalan meclis üyeliğine yedek listeden gelen Mehmet Aslan hazır bulundu.
     Bazı imar planlarının görüşüldüğü toplantıda, istifalar nedeniyle boşalan komisyonlara yeni üyeler seçildi.
     Buna göre, Denetim Komisyonu üyeliklerine, kapalı oyla gerçekleşen seçimde, CHPden Mehmet Ali Tetik ve Nimet Kalafat getirildi.
     İmar Komisyonu üyeliklerine ise AK Partiden Halil Aydöner, Kemal Sabri Çağlar ve Aycan Ener seçildi.
     Toplantıda ayrıca, ilçede, Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Müdürlüğüne tahsisli olup, belediye tarafından 10 yıllığına kiralanan futbol sahası ve yanındaki tesislerinin kira sözleşme süresinin dolması nedeniyle yeniden 10 yıllığına kiralanması konusunda Belediye Başkanlığına yetki verildi.
     Meclis, Cuma günü saat 18.00de gerçekleştireceği toplantıda, 18 milyon 850 bin lira olarak belirlenen 2013 yılı belediye bütçesi hakkında son kararı verecek.
    
     Muhabir: Süleyman Özaydın / Zafer Akpınar
<< Önceki Haber Balıkesirden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER