Balıkesirden kısa kısa

Balıkesirden kısa kısa -Manyas Halk Eğitim Müdürlüğü, 125 kurs açtı


BALIKESİR (A.A) - Manyas Halk Eğitim Müdürlüğünce 2012-2013 öğretim yılında 125 alanda beceri ve eğitim kursu açıldığı belirtildi.
     Manyas Halk Eğitim Müdürü Recep Sözey, açılan 125 kursa toplam 2 bin 190 kursiyerin katıldığını belirterek, okullarda da OGS ve YGS için takviye kurslarının açıldığını bildirdi.
     Vatandaşlardan gelen talep üzerine, 12 kişi olduğunda kurs açabildiklerini vurgulayan Sözey, Manyas Meslek Yüksekokulu öğrencileri için diksiyon kursu ile Arapça, Türk halk oyunları, grafik animasyon ve step-aerobik kurslarına ilginin çok olduğunu kaydetti.
    
     -Sındırgıda altıncılardan bilgilendirme toplantısı-
    
     Sındırgıda yaklaşık 10 yıldır altın arama çalışmalarını sürdüren Zenit Madencilik, tesisin kurulacağı Yolcupınar ve Yusufçamı köylerindeki vatandaşları bilgilendirme, görüş ve önerilerini almak üzere toplantı düzenledi.
     Balıkesir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden Şube Müdürü Günnur Berkin başkanlığındaki toplantıda ÇED Koordinatörü Nilüfer Gümüş köylülere, yapılacak altın ve gümüş üretimi, üretim kullanım alanları, proje sahası yerleşim planı, açık ocak işletmesi, atık depolama tesisi, ÇED süreci, su kalıntısı izleme noktaları, olası çevresel etkilerin değerlendirilmesi ve önlemlerin belirlenmesi konularında bilgiler verdi.
     Gümüş, yöre halkından 120 kişiye istihdam sağlanacağını belirterek, 2 milyon metreküp kapasiteli atık havuzunun sızdırmazlığı konularına değindi.
     Katılımcılar görüş ve öneriler bölümünde daha çok siyanür kullanımı, atık malzemenin nasıl değerlendirileceği ve patlatma, toz ve gürültü ile ilgili sorular yöneltti.
    
     Muhabir: Süleyman Özaydın / Necip Karatuna
     Yayıncı: Zafer Akpınar
<< Önceki Haber Balıkesirden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER