Bandırmadan kısa kısa

Bandırmadan kısa kısa -Bandırma Belediye Meclisi toplandı


BALIKESİR (A.A) - Bandırma Belediye Meclisinin Ocak ayı toplantısı, Belediye Başkanı Sedat Pekelin başkanlığında yapıldı.
     İmar planı değişikliği konularının ağırlıklı görüşüldüğü toplantıda, Denetim Komisyonu üyeliklerine CHPden İsmail Göksoy ve Tolga Tosun, AK Partiden Fazıl Özpolat seçildi.
     Meclisin, yıllık tatil ayı olarak ağustos ayını belirlendiği toplantıda, İhtisas ve Denetim Komisyonu üyelerine, belediye başkanının aylık brüt maaşının, günlük ödeneğinin 1/3ü, belediye başkan yardımcılarına ise belediye başkanının aylık brüt maaşının, günlük ödeneğinin 2/3ünün verilmesi kararlaştırıldı.
     Meclis, şubat ayı toplantısını 7 Şubat 2013 Perşembe günü saat 18.30da yapacak.
    
     -AK Parti İlçe Başkanı Kasapoğlunun açıklaması-
    
     AK Parti Bandırma İlçe Başkanı Eşref Kasapoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, çipli kimlik kartı, e-reçete, bireysel emeklilik sisteminde devlet katkısı gibi birçok düzenleme yürürlüğe girerken, özel sağlıkta vergi avantajının başlayacağını söyledi.
     Yaklaşık 2 milyon emeklinin intibak zammının bu ay maaşlara yansıtılacağını dile getiren Kasapoğlu, yaklaşık 1 milyon 250 bin öğrencinin ise yapılan düzenlemelerle daha fazla burs alacağını bildirdi.
     Kasapoğlu, ilk etapta 2 milyon kişiye çipli kimlik kartı verileceğini belirterek, şunları kaydetti:
     Türkiye genelinde 3 yılda çipli kimliği olmayan kalmayacak. Bu kartlar para çekmekten sağlık hizmeti almaya kadar bütün hizmetlerde kullanılabilecek. Sahtecilik, dolandırıcılık olaylarına karşı ehliyet ve ruhsatta plastik dönemi başlıyor. Yeni Tüketici Yasası ile bankacılıktan konut ve kapıdan satışlara kadar düzenlemelere gidilecek. Tüketicinin hakları genişleyecek. Ayıplı mal ve hatalı ürün birbirinden ayrılıyor. Taksitli satışlarda, 7 günlük cayma hakkı veriliyor. Açık ayıpta 30 günlük ihbar süresi kaldırılıyor. Eser sözleşmeleri ayıplı hizmet kapsamına alınıyor. Kapıdan satış tamamen ortadan kaldırılacak.
    
     -Bandırmada UPESAŞ-
    
     UEDAŞ Bandırma İşletme Müdürü Tayfun Tutarın yaptığı yazılı açıklamaya göre, Ocak ayı itibarıyla 4 ilde (Bursa, Balıkesir, Yalova ve Çanakkale) olduğu gibi Bandırmada da elektrik faturaları UPESAŞ logosu ile abonelere ulaşacak.
     Güney Marmara Bölgesinde 2,5 milyonu aşan müşterisiyle elektrik dağıtım işini yürüten, son kullanıcıya enerjiyi en verimli şekilde ulaştırmak hedefiyle faaliyetlerini UEDAŞ Şirket, EPDKnın elektrik dağıtım şirketlerinin dağıtım ile perakende satış faaliyetlerinin farklı şirketler üzerinden yürütülmesi kararı kapsamında, 1 Ocak 2013 tarihi itibarıyla, perakende satışı yürütmek amacıyla Uludağ Perakende Elektrik Satış A.Şyi (UPESAŞ) kurdu.
     Aynı çatı altında, iki ayrı şirket olarak farklı faaliyet alanlarında hizmet verecek bu yeni yapılanmada, elektrik dağıtımı olarak tanımlanan, işletme, bakım, yatırım, tesis, sayaç okuma, kesme/açma işlemleri UEDAŞ tarafından verilmeye devam edilirken, abonelik, faturalama, tahakkuk, tahsilat gibi hizmetleri ise UPESAŞ sunacak.
    
     -Bandırma Belediye başkanı Pekelin açıklaması:
    
     Bandırma Belediye Başkanı Sedat Pekel, yaptığı yazılı açıklamada, 1 Ocak 2013ten itibaren büyükşehirlerde bulunan konutlarda KDVnin yüzde 1den yüzde 8 ve 18e çıkarıldığını ileri sürerek, Büyükşehirlilerin nur topu gibi bir KDV evladı doğdu. Büyükşehirin ilk çocuğu ülkemize hayırlı olsun ifadesini kullandı.
     Çok büyük bir devrim ve kentleri adeta uçuracak bir düzenleme süsü verilen büyükşehir düzenlemesinin getireceği olumsuzlukların birer birer gündeme gelmeye başladığını iddia eden Pekel, şunları kaydetti:
     İlk toto, konutlarda uygulanan KDV oranlarına vurdu. Bundan sonra sırada neler var, yaşayıp hepsini göreceğiz. Bandırma için bir prangadan başka bir anlamı olmayan uygulamayla kentimiz çok şey kaybedecek. En doğal hakkımız olan il olma beklentimize çok büyük bir engel oluşturacak. Vatandaşlarımıza yeni yükler getirecek. Hükümet bu konuda hiç zaman kaybetmedi.
    
     Muhabir: Ahmet Pesen
     Yayıncı: Zafer Akpınar
<< Önceki Haber Bandırmadan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER