Bandırma Ticaret Odası Başkanı Kocaman:

Bandırma Ticaret Odası Başkanı Kocaman: -Sanayileşme, gelişmenin ve zenginleşmenin anahtarıdır ancak yaşanabilir ve özetlenebilir bir bölge olmak amacıyla seçici bir sanayileşme politikasına ihtiyaç vardır


BALIKESİR (A.A) - Bandırma Ticaret Odası ve Bandırma Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kocaman, Sanayileşme, gelişmenin ve zenginleşmenin anahtarıdır ancak yaşanabilir ve özetlenebilir bir bölge olmak amacıyla seçici bir sanayileşme politikasına ihtiyaç vardır dedi.
     Kocaman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her geçen gün bölgeye ilginin artmasından mutluluk duyduklarını söyledi.
     Bandırma Organize Bölgesinin, özellikle Bursa, İstanbul gibi Marmara Bölgesinin sanayicileri ve yatırımcılarının gözde yatırım merkezi durumuna geldiğini ifade eden Kocaman, şöyle konuştu:
     Tüm parselleri satılmış olan Bandırma Organize Sanayi Bölgesinin ikinci etabının tahsisi ve tesisi için Bakanlığa başvurumuzu yaptık. Sayın Valimize, görevinde yeni olmasına rağmen verdikleri destek için teşekkür ediyorum. Organize sanayi bölgelerinin, yeni teşvik yasasında bir bölge ileri teşvik ile değerlendirilmesinin de katkılarıyla kısa sürede bu ikinci etabı da bitirebileceğimiz yoğun bir talep ile karşı karşıyayız. Bu durum da, hem ülkemiz ekonomisine güvenimizi artırıyor, hem de Bandırma ve yöresinin, önümüzdeki elli yıllık planlamasındaki sorumluluğumuzu ve rolümüzü ortaya koyuyor. Bu nedenle Balıkesir ilinin 1/100.000lik planlamasını çok önemsiyoruz.
     Kentlerin sağlıklı bir çevre düzen planının bulunmasının, gelecek yıllarda gelişmeye ve büyümeye rağmen yaşanabilir bir kent olarak kalmasını sağlayacağını belirten Kocaman, Sanayileşme, gelişmenin ve zenginleşmenin anahtarıdır ama aynı zamanda yaşanabilir ve özetlenebilir bir bölge olmak amacıyla seçici bir sanayileşme politikasına ihtiyaç vardır. Güney Marmara artık, her ne pahasına olursa olsun sanayileşelim demenin çok ötesine geçmiştir. Önümüzdeki Ergene Havzası, Kocaeli-Dilovası örnekleri bu konuda ne kadar dikkatli olmamız gerektiğini bize göstermektedir diye konuştu.
    
     Muhabir: Ahmet Pesen
     Yayıncı: Zafer Akpınar
<< Önceki Haber Bandırma Ticaret Odası Başkanı Kocaman: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER