Baraj gölüne kaz ve ördek çiftliği

Baraj gölüne kaz ve ördek çiftliği kurdu -Samsunun Bafra ilçesinde evinin kenarındaki baraj gölü üzerine çiftlik kuran emekli kadın, bin 500 lira sermayeyle 35 kaz ve 20 ördek yetiştiriyor


SAMSUN (A.A) - Mehmet Kumcağız - Samsunun Bafra ilçesinde evinin kenarındaki baraj gölü üzerine çiftlik kuran emekli kadın, bin 500 lira sermayeyle 35 kaz ve 20 ördek yetiştiriyor.
     İstanbulda uzun süre çalışıp emekli olduktan sonra yaklaşık 3 yıl önce memleketine dönen Fikriye Işık (53), ailesiyle birlikte Tosköyde baraj gölü kenarında bulunan evlerine taşındı. Evde sıkılan Işık, baraj gölü üzerine kurduğu kaz ve ördek çiftliğinde yetiştiriciliğe başladı.
     Işık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, evde oturmaktan sıkıldığını, kendisine bir uğraş aradığını belirterek, baraj gölünün kenarında bulunan evinin yakınında kaz ve ördek üretmeye karar verdiğini anlattı.
     Kendi imkanlarıyla baraj gölü ile bahçesinin bir kısmını kafesli tel örgülerle çeviren Işık, burada ördek ve kaz yetiştirmeye başladığını dile getirerek, şöyle konuştu:
     Kaz ve ördekler suyu çok seviyor. Bu nedenle evimin bahçesi ile sınır olan baraj gölü çok uygun bir alan oldu. Baraj gölünde genelde kültür balıkçılığı yapılıyor. Gölün belirli yerlerinde kafesler içinde balık yetiştiriliyor. Kaz ve ördek yetiştiren yok. İlk kez böyle bir alanı ben oluşturdum. Gölün içinde kafesli tellerle yaklaşık 200 metrekarelik bir alan yaptım. Kaz ve ördekler hem bahçede kalıyor hem de gölde geziniyor.
    
     -Çiftliği bin 500 lira sermaye ile kurdu-
    
     Kaz ve ördek yetiştiriciliğini bin 500 lira harcayarak kendi imkanları ile yaptığını anlatan Fikriye Işık, iki yıl önce amatör olarak başladığı yetiştiriciliği profesyonel olarak yapmak istediğini kaydetti.
     Işık, çevresindeki birçok kişiden kaz ve ördek siparişi aldığını vurgulayarak, şunları söyledi:
     Kaz ve ördeğin bakımı zevkli olduğu kadar biraz emek ve ilgi istiyor. Özellikle yavruları çok nazlı ve hassas oluyor. Bu nedenle özel bir hassasiyet gerektiriyor. Ancak baraj gölü ve çevresi bu iş için çok uygun. Tamamen ilkel şartlarda olan alanda 35 kaz ve 20 ördeğe tek başıma bakıyorum.
     Fikriye Işık, ziraat mühendisleri ve veteriner hekimlerden destek alarak çiftliğini geliştirmek istediğini anlatarak, Kaz ve ördeklerin bakımını ve yetişmesini tam olarak bilmiyorum. Bugüne kadar sadece yaptığım masrafı alabildim. Ancak bundan sonra daha çok gelir elde edeceğimi biliyorum. Çünkü bu işi kurallarına göre yapmak istiyorum ifadelerini kullandı.
    
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Baraj gölüne kaz ve ördek çiftliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER