Bartında ihracat düştü

Bartında ihracat düştü -Kentte önceki yıl ocak ayında 2 milyon 515 bin dolarlık ihracat performansı, bu yılın aynı döneminde 768 bin dolar oldu


BARTIN (A.A) - Bartının önceki yıl ocak ayında 2 milyon 515 bin dolarlık ihracat performansı, bu yılın aynı döneminde 768 bin dolar oldu.
     Türkiye İhracatçılar Meclisinin verilerine göre, önceki yıl bazında 5 milyon 902 bin dolarla ihracatta ilk sırayı alan hazır giyim ve konfeksiyon ürünleri ihracatında aralık ayında gerçekleşme olmazken, ocak ayında da 119 bin dolarlık ihracat yapıldı.
     Ocak ayında 1 milyon 603 bin dolar olan hazır giyim ve konfeksiyon ürünleri ihracatının bu yılın aynı döneminde 119 bin dolara düşmesi dikkat çekti.
     İlde, 2012 yılı bazında 2 milyon 972 bin dolar ihracatla ikinci sırada yer alan ağaç mamulleri ve orman ürünleri sektörü, aralık ayında 246 bin dolarlık ihracat rakamıyla ilk sırada yer alırken, sektörün ocak ayındaki ihracatı 216 bin dolar gerçekleşti.
     2012nin aralık ayında 132 bin dolar, önceki yıl ocak ayında 92 bin dolarlık ihracat gerçekleşen kimyevi maddeler ve mamulleri sektöründe ocak ayındaki ihracat 37 bin dolara düştü.
     Aralıkta 113 bin dolar, 2012 ocakta 266 bin dolarlık ihracat gerçekleşen demir ve demir dışı metaller sektöründe de bu yılın Ocak ayındaki ihracat rakamı 107 bin dolar olarak gerçekleşti.
     Çimento, cam, seramik ve toprak ürünleri ihracatı aralıka göre 62 bin dolardan 57 bin dolara düşerken, söz konusu ürünlerin önceki yılın ocak ayında da 21 bin dolar olarak gerçekleşmişti.
     2012de hiç ihracat olmayan makine ve aksamları ürünleri, meyve ve sebze, hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamulleri ürünlerinde bu yılın aynı döneminde toplam 32 bin dolarlık ihracat yapıldığı görüldü.
     Bartının önceki yıl ocak ayında 2 milyon 515 bin dolarlık ihracat performansı bu yılın aynı döneminde 768 bin dolar oldu.
    
     -En fazla ihracat Almanyaya-
    
     Bartından önceki yıl ocak ayında 2 milyon 50 bin dolarla en fazla ihracat yapılan ülke bu yılın aynı döneminde de Almanya oldu.
     Aralık ayında 331 bin dolar ihracat rakamına sahip Almanyaya ocakta 242 bin dolarlık ihracat yapıldı.
     Önceki yıl hiç ihracat yapılmayan Birleşik Devletler ve Fransaya ihracat gerçekleşen kentten yine Irak, Rusya, Türkmenistan, İtalya, Hırvatistan, Mısır, Hollanda, Nijerya en fazla ihracat yapılan ülkeler oldu.
    
     Muhabir: Selim Bostancı
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Bartında ihracat düştü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER