Bartın Valisi Savur, AAnın Yılın Fotoğrafı

Bartın Valisi Savur, AAnın Yılın Fotoğrafı oylamasına katıldı


BARTIN (A.A) - Bartın Valisi Bülent Savur, Anadolu Ajansı foto muhabirlerinin objektiflerine yansıyan karelerden oluşan Yılın Fotoğrafı yarışmasında oylamaya katıldı.
     Savur, AA fotoğraf editörlerince belirlenen, aralarında Washington Post, New York Times, The Guardian, Le Figaro gibi dünya medyasının önemli yayın organlarında yankı uyandıran fotoğrafların yer aldığı galeride seçim yapmakta zorlandı.
     Vali Savur, Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın Kültür ve Turizm Bakanlığı 2011 Yılı Kültür ve Sanat Büyük Ödüllerinin Lütfi Kırdar Kongre Merkezinde düzenlenen ödül töreninde usta foto muhabiri Ara Gülerin fotoğrafını çektiği Ara Güler - Recep Tayyip Erdoğan, Vanda sonbahar mevsiminin gelişiyle sararan ağaçların gökyüzünün maviliğiyle bütünleştiği Van sonbaharda bir başka güzel ile Burn Kiteboard World Tour 2012 kapsamında İstanbul Boğazında snowboard gösterisinde bir sporcunun köprüyle bütünleşen görüntüsünün yer aldığı Burn Kiteboard World Tour 2012 başlıklı fotoğraflara oy kullandı.
     Savur, AA muhabirine yaptığı açıklamada dünya kamuoyunun gündemindeki dram ile Türkiye gündemini etkileyen fotoğrafların yer aldığı galerinin tarihe düşülen görsel bir belge olduğunu, foto muhabirlerinin estetik bakışı, içlerindeki sanatsal ruhla ortaya harikulade bir çalışmanın çıktığını söyledi.
     Kendisinin de galeride oylama yapmasından büyük memnuniyet duyduğunu kaydeden Savur, şöyle konuştu:
     Galeride bana göre en etkileyici fotoğraf, Recep Tayyip Erdoğanın büyük üstat Ara Gülerin fotoğrafını çektiği karedir. Ara Güler sadece bizim toplumumuzun değil, dünyanın kabul ettiği, benim de henüz tanışma imkanı bulamamış olsam da yakından takip ettiğim, saygı duyduğum bir şahsiyettir. Bu kadar önemli üstadın, Başbakan Erdoğan tarafından fotoğrafının çekilmesi ve bu anın da ayrı bir kareye yansıması çok anlamlı. Bu fotoğrafta başbakanımız, aslında Ara Güleri çekerken, onun bütün eserlerini, bütün fotoğraflarını çekiyormuş gibi bir algı oluştu. Ara Güler gibi üstadın fotoğrafını çekmek herkese nasip olmaz, hele hele çeken isim Başbakan Erdoğan olunca ve bu iki ismin fotoğrafını bu haliyle ölümsüzleştirmek kolay kolay kimseye nasip olmaz. Bu fotoğrafı çok beğendim
     Vali Savur, yine Van sonbaharda bir başka güzel adlı fotoğrafta da sanatsal bir düşünce olduğunu, gökyüzüne uzanan ağaçların sararan yapraklarıyla bulut ve maviliğin buluşmasının mistik bir hava ortaya çıkardığını söyledi.
     Ağaçların gökyüzüne uzanmasının ilahi bir algı da oluşturduğunu ifade eden Savur, Olağanüstü güzel bir fotoğraf. Ülkemizin güzel illerinden biri olan Vanda çekilen bu fotoğraf, doğa güzelliklerimizi de ortaya koyan bir çalışma olmuş dedi.
     Savur, Kiteboard World Tour 2012 başlıklı fotoğrafın da zamanlamasının çok iyi olduğunu, ortaya ilginç bir algı çıkarttığına işaret ederek Anadolu Ajansınca seçkin fotoğrafların yer aldığı yılın fotoğrafı çalışmasına fotoğraflarıyla katkı sunan foto muhabir ve muhabirleri ile projede emeği geçenleri kutluyorum diye konuştu.
     Türkiyeden 23, yurt dışından 13 olmak üzere 36 karenin yer aldığı yılın fotoğrafı oylaması http://yilinfotografi.aa.com.tr üzerinden sürüyor.
    
     Muhabir: Selim Bostancı
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Bartın Valisi Savur, AAnın Yılın Fotoğrafı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER