Başarılı öğrencilere dizüstü bilgisayar hediye edildi

Başarılı öğrencilere dizüstü bilgisayar hediye edildi -Şahinbey Belediyesi, ilçe genelindeki okulların birincisi ile SBS ve LYSde ilk 500e giren 156 öğrenciye dizüstü bilgisayar verdi


GAZİANTEP (A.A) - Şahinbey Belediyesi, ilçe genelindeki okulların birincisi ile SBS ve LYSde ilk 500e giren 156 öğrenciyi, dizüstü bilgisayarla ödüllendirdi.
     Gaziantep Valisi Erdal Ata, Şahinbey Kültür Merkezindeki dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, Bir eğitimci gibi eğitim faaliyetlerine katkı sağladığını belirttiği Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğluna teşekkür etti. Gaziantepin en önemli sorununun eğitim olduğunu artık herkesin bildiğini ifade eden Ata, şöyle konuştu:
     İlimizde 501 bin öğrenci eğitim görüyor. Bu rakam 40 ilin nüfusundan daha fazla. Yapılan sınavlarda son sıralarda yer almaktan üzüntü duyuyoruz. Bu sorunun çözümü için çok çalışmamız gerek. Bu konuda herkesin desteğine ihtiyacımız var. 2012 yılında 135 milyon TL genel bütçeden, 22 milyon TL de İl Özel İdaresi bütçesinden olmak üzere toplam 157 milyon TLlik yatırım var eğitimde. Hedefimiz, okullardaki fiziki şartları olabildiğince en iyi seviyeye çekmek, ders başına düşen öğrenci sayısını azaltmak ve eğitim kalitesini yükseltmek.
     Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu da eğitimin doğumdan ölüme kadar süren önemli bir süreç olduğunu dile getirdi. Gaziantepteki okulların hızlı nüfus artışı sebebiyle ihtiyacı karşılayamadığına dikkati çeken Tahmazoğlu, şunları kaydetti:
     Okulların fiziki altyapısı ve eğitim kalitesini yükseltme konusunda teşvik edici çalışmalar yapıyoruz. Bugün başarılı olan 156 öğrencimize dizüstü bilgisayar hediye ediyoruz. İlçe genelinde 134 okulda temizlik kampanyası düzenledik. Bu okullardaki öğrencilere kırtasiye yardımı yanında spor malzemesi yardımında da bulunduk. Amacımız, eğitim başarısını artırmak diye konuştu.
     AK Parti Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak ise insana ve eğitime yapılan yatırım ülkenin geleceğine yapıldığını ifade etti. Bakbak, eğitime sağladığı katkılardan dolayı Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve ekibine de teşekkür etti.
     Konuşmaların ardından başarılı öğrencilere dizüstü bilgisayar ve çeşitli hediyeler verildi.
     Törene AK Parti Gaziantep milletvekilleri Nejat Koçer, Mehmet Sarı, Mehmet Erdoğan ve Halil Mazıcıoğlu ile Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin, okul idarecileri , öğrenciler ve velileri katıldı.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Başarılı öğrencilere dizüstü bilgisayar hediye edildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER