Başbakan Erdoğan Kütahyada

Başbakan Erdoğan Kütahyada -Erdoğan: (2) Havayolunu halkın yolu yaptık ve buraya rekabeti de getirdik. Karayolunda güveni esas aldık, bunun altyapısını başardık ve duble yollarla, o tünellerle o ölüm yollarını hamdolsun çok daha


KÜTAHYA (A.A) - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Havayolunu halkın yolu yaptık ve buraya rekabeti de getirdik. Karayolunda güveni esas aldık, bunun altyapısını başardık ve duble yollarla, o tünellerle o ölüm yollarını hamdolusun çok daha farklı bir hale getirdik dedi.
     Erdoğan, Zafer Havalimanının açılışında yaptığı konuşmada, ülke olarak her türlü güvenlik tedbirini alacaklarını bildirdi.
     Dün muharrem ayının 10u olduğunu hatırlatan Erdoğan, Hazreti Hüseyin efendimizin, ehlibeytin zalimce katledilmesinin seneyi devriyesiydi. Hazreti Hüseyin, Seni öldürecekler gitme denildiğinde, Eğer ben bu zulme direnmezsem ileride Müslümanlar beni örnek olur zulme boyun eğerler. Eğer ben gitmezsem ileride zalime karşı kimse direnmez dediğini belirtti.
     Erdoğan, şunları kaydetti:
     Biz milletçe her zaman mazlumun yanında olduk bundan sonra da mazlumların yanında olacağız. Biz her zaman hakkı savunduk. Bundan sonra da her zaman hakkı savunacağız. Bize, güvenliğimize, huzurumuza yönelik tehditler karşısında da tedbirlerimizi hiç tereddütsüz alacağız.
     Sınırımızda aldığımız tedbirlerden de kimse farklı anlamlar çıkarmaya gayret etmesin. Biz bu tedbirimizi sınırımızda alıyoruz. Niye, Akçakale, Ceylanpınara bu bombaları atanların farklı şeyler yapmayacağı ne malum. Onun için de biz sınırımızda savunma amaçlı bu tedbirleri almaya mecburuz. Biz bir NATO ülkesiyiz ve NATO ülkesi olarak da yasaların gereği, orası aynı zamanda NATOnun da talebimiz halinde böyle bir görevi yapma alanı içerisindedir.
     Türkiyenin barıştan yana olduğunun altını çizen Erdoğan, Türkiyeyi savunmak, ülkeye yönelik tehditlerle mücadele etmek için her türlü tedbiri alacaklarını bildirdi.
    
     -İftihar ettim-
    
     Zafer Havalimanına uçakla geldiğini anımsatan Erdoğan, bundan iftihar ettiğini söyledi.
     Havalimanının Kütahya, Afyonkarahisar ve Uşaka ortalama yarım saat mesafede olduğuna dikkati çeken Erdoğan, alana her boyutta uçağın inebileceğini söyledi.
     Bazı yerlerde okul, hastane veya yol yaparken işlerinin zorlaştırıldığını, mahkemelere gidildiğini dile getiren Erdoğan, Zafer Havalimanının yapımı konusunda kamulaştırma döneminde işlerini kolaylaştıran vatandaşlara teşekkür etti, Önümüzü açtınız, biz de önünüzü açtık dedi.
     Başbakan Erodoğan, yap-işlet-devret yöntemiyle yapılan ilk bölgesel havalimanının, anlaşmada belirtildiği şekilde 36 ay yerine 18 ayda tamamlandığını anlatarak hayırlı olmasını diledi.
     Artık Belçikadaki hemşehrilerimiz direkt oradan uçup buraya inebilecek diyen Erdoğan, hem THY hem de özel uçak şirketlerinin genel müdürlerine de bu havalimanına uçuşlarda aktarma yapılmaması istediğini bildirdi.
     2003 yılında toplam 34 milyon olan havayolu yolcu trafiğinin bu yıl sonu itibarıyla 131 milyona ulaşmasının beklendiğini ifade eden Başbakan Erdoğan, Fakirleşen bir ülkede bu olabilir mi diye sordu.
    
     -Türkiyemizi dünyada ilk 10 içerisine nasıl sokacağız buna çalışıyoruz-
    
     Eskiden siyasetçi olarak İstanbuldan Kütahya ve Afyonkarahisara gelmek için virajlı yollardan geçmek zorunda kaldıklarını dile getiren Erdoğan, şunları kaydetti:
     Şimdi artık biz dağları deldik mi, dağları deldik. Tünelleri açtık mı, tünelleri açtık. Adeta otobanlar gibi duble yolları yaptık mı, duble yolları yaptık. Bunlar yetmedi bir de buraya havalimanı yapalım dedik. Bir eksiğiniz kaldı, korkarım şimdi onu da isteyeceksiniz. Diyeceksiniz ki Burada deniz yok. Bir de deniz gelsin. Tabii o kadar da değil ama bizim Veysel (Eroğlu) hocaya söylersin kalkar bir baraj da buraya yapar, İşte buyurun size deniz der.
     Bütün derdimiz şu, havayolunu halkın yolu yaptık ve buraya rekabeti de getirdik. Karayolunda güveni esas aldık, bunun altyapısını başardık ve duble yollarla, o tünellerle o ölüm yollarını hamdolsun çok daha farklı bir hale getirdik. Biz Ferhatız, siz ise Şirin, biz size aşığız, biz bu millete aşığız, sevdalıyız biz size. Biz bu milletin efendisi değil, hizmetkarıyız. Bu can bu tende oldukça biz size hizmet etmeye devam edeceğiz. Bütün derdimiz Türkiyemizi dünyada ilk 10 içerisine nasıl sokacağız buna çalışıyoruz.
     İktidara geldiklerinde 3 bin 500 dolar civarında olan kişi başı milli geliri 10 bin 500 dolara yükselttiklerini belirten Erdoğan, Siz bizim yanımızda oldukça, bize bu heyecanı ve gücü verdikçe daha iyi olacak dedi.
     Erdoğan, Türkiyenin dedikodularla yönetilen bir ülke olmadığını ve olmaması gerektiğini vurgulayarak, farklı şekilde konuşanlar olabileceğini ancak kervanın yoluna devam edeceğini söyledi.
     Zafer Havalimanıyla bölgenin güçleneceğini anlatan Erdoğan, Biz göreve geldiğimizde, hani vergi toplanıyor ya toplanan vergilerin yaklaşık yüzde 66sı faize gidiyordu, şimdi 16sı... Nereden nereye geldik. Peki ne oluyor şimdi- Şimdi yatırımlara gidiyor. Bizim petrol kuyularımız yok ama o sizden aldığımız vergiyi tekrar size hizmet olarak geri döndürüyoruz. Eğitim, hastaneler, yollarla, adalet sarayları, barajlarla, enerji ile döndürüyoruz. Tarımda dışa bağımlı bir ülkeydik. Hayvancılıkta ithal noktasındaydık ama şimdi bu Kurbanda hayvan ithal etmedik diye konuştu.
     Bölgede termal su kaynakları olduğuna dikkat çeken Erdoğan, Avrupa ülkelerinin yapılacak anlaşmalarla kendi vatandaşlarını termal turizmden istifa etmek üzere Türkiyeye göndereceklerini söyledi. Afyonkarahisardaki otel sayısının hızla çoğaldığını belirten Erdoğan, Kütahyanın çini konusunda, Uşakta da tekstil ve konfeksiyon konularında yeni yatırımlar yapıldığını vurguladı.
     Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Şu anda havayolu ile seyahat artık karayolu ile seyahat etmek kadar adeta eşdeğer haline geldi. İktidara geldiğimiz 2002 yılında ülke genelinde tarifeli sefer düzenlenen havalimanı sayısı 26ydı, bugün ülkemizin dört bir yanında 48 havalimanı var. Türkiyenin geneline baktığımız zaman bu 48 havalimanına 81 ilden ortalama 45 dakikada ulaşabiliyorsunuz dedi.
     Erdoğan, Simav depreminde sonra bağırıp çağıranlara söyleyin gelip bir baksınlar, kaç okul vardı şimdi kaç okul var, konutlar vesaire gelsinler buna baksınlar diye konuştu.
     Yepyeni ve modern bir Simav inşa ettiklerini ifade eden Erdoğan, Bunlar iradesi olan bir iktidarın işidir dedi.
     Erdoğan, deprem sonrası Vanın da yenilendiğine işaret etti.
    
     -Ulaşımı çile olmaktan çıkardık-
    
     Göreve geldiklerinde Türkiyede toplam 6 bin 100 kilometre bölünmüş yol bulunduğunu, bunun üzerine 16 bin kilometre bölünmüş yol yaptıkları bilgisini veren Başbakan Erdoğan, o dönemde yalnızca 6 ilin birbirine bölünmüş yollarla bağlı olduğunu, şu anda 74 ilin bölünmüş yollarla bağlandığını söyledi. Erdoğan, bölünmüş yollarla otoyollarla hızlı trenlerle köy yollarıyla Türkiyede ulaşımı eziyet, çile olmaktan çıkardıklarını, Türk insanının artık yolların sefasını sürdüğünü vurguladı.
     Türkiyenin, bu çağı farklı bir çağa dönüştürmesinin yollarını açacaklarını anlatan Erdoğan, bugün Kütahyada açılışı yapılan tesislerin toplam değerinin 428 trilyon lirayı bulduğunu, Kütahyada bir sıçramayı gerçekleştirdiklerini dile getirdi.
    
     -Bu insanlık ayıbını ortadan kaldıracağız-
    
     Bugünün 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü olduğunu hatırlatan Erdoğan, kadınlara her türlü desteği vermek için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığını kurduklarını ve desteklerle kadınların Anadolunun her yerinde artık iş sahibi olmaya başladıklarını anlattı.
     Erdoğan, Buradan her ne şekilde olursa, hangi bahaneyle olursa olsun, kadınlara, hanım kardeşlerimize yönelik her türlü şiddeti bir kez daha lanetliyorum diye konuştu.
     Anayasada yapılan değişiklikler ve yasal düzenlemelerle kadına yönelik şiddetin önüne geçmek, şiddet uygulayanları cezalandırmak için çok önemli reformları hayata geçirdiklerini söyleyen Erdoğan, İnşallah, bu reformları, bu düzenlemeleri çok sıkı şekilde takip ederek, uygulayarak bu insanlık ayıbını ortadan kaldıracağız. Bu konuda kararlıyız, azimliyiz diye konuştu.
    
     -Törenden notlar-
    
     Törene Başbakan Erdoğanın eşi Emine Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım da katıldı.
     Başbakan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, kendilerine kırmızı gül veren 7 yaşındaki Zeynep Nur Karakuzuyu ile bir süre sohbet etti, sevdi. Başbakan Erdoğan, küçük kıza oyuncak bebek hediye etti. Küçük Zeynep de Erdoğana sevgisini ifade ettiği bir yazı verdi.
     Tören öncesi sivil savunma ekipleri alanda kimyasal madde aradı, havada gaz ölçümleri yaptı. Emniyete ait bir helikopter de güvenlik amaçlı uçtu.
     (Bitti)
    
     Muhabir: Kadir Karakuş/Cüneyt Ateş/Aylin Sırıklı Dal
     Yayıncı: Tolga Özgenç
<< Önceki Haber Başbakan Erdoğan Kütahyada Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER