Başbakan Yardımcısı Arınç, Manisada (2)

Başbakan Yardımcısı Arınç, Manisada (2) -"Esed rejimi elindeki uçak, helikopter ve milis güçleriyle kadın, erkek ve çocukları maalesef alçakça katlediyor" -"Bizden kim aman dilerse, kapımıza kim koşarsa onunla ekmeğimizi bölüşürüz


MANİSA (A.A) - Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Suriyede yaklaşık 3 seneden bu yana insanların kanının döküldüğünü belirterek, "Esed rejimi elindeki uçak, helikopter ve milis güçleriyle kadın, erkek ve çocukları maalesef alçakça katlediyor" dedi.
     Arınç, Turgutlu ilçesinde İbret Öğrenci Yurdu ve Eğitim Merkezinin açılışında yaptığı konuşmada, Beşşar Esed yönetimi tarafından gerçekleştirilen katliamlarda Suriyede şu ana kadar 100 binden fazla insanın hayatını kaybettiğini, 350 bini Türkiyede olmak üzere 1 milyon kişinin de Lübnan, Irak ve diğer ülkelerde mülteci konumuna düştüğünü söyledi.
     Geçen günlerde Banyasta 300den fazla çocuk ve kadının vahşice öldürüldüğünü ifade eden Arınç, şöyle konuştu:
     "Orada kan dökülüyor. Esed rejimi elindeki uçak, helikopter ve milis güçleriyle kadın, erkek ve çocukları maalesef alçakça katlediyor. Allah oradaki kardeşlerimize yardım etsin. Allah onları zalimlerin elinden bir an önce kurtarsın. Allah onlara da güzel günleri en kısa zamanda nasip etsin. O zalimlerin elinden kaçarak Reyhanlıya, Hataya, Gaziantepe, Kilise ve çevresindeki ilçelere yerleştirdiğimiz 200 binden fazla sığınmacı, 100 bin civarında da kendi imkanlarıyla kaçarak şehirlerde yaşayanlar bizim misafirimizdir. Bizden kim aman dilerse, kapımıza kim koşarsa, onunla ekmeğimizi bölüşürüz. Milletimizin en büyük hususiyeti de budur. Yardım yapmaya devam edeceğiz. Kim olursa olsun içlerindeki mezhep farklılığına bakmadan, etnik kökenlerine bakmadan madem ki zordadır, zulüm altındadır, Türkiyenin kapısını çalmıştır hepsine adaletle, eşitlikle hizmet edeceğiz ve onların inşallah güzel günlere kavuşması için Türkiye olarak üzerimize düşeni yapacağız."
    
     -Anneler Günü-
    
     Üç ayların başlangıcını Siirtte Veysel Karaninin huzurunda yaptıklarını, oradan çok güzel duygularla ayrıldığını belirten Arınç, "Allah Recebe kavuşturdu, Şabanı da göstersin, Ramazanlara da ulaştırsın inşallah. Bu rahmet aylarından istifa eden kullarından eylesin" dedi.
     Bugünün Anneler Günü olduğunu anımsatan Bülent Arınç, şöyle devam etti:
     "Bizim her günümüz Anneler Günü olmalı. Ama yılda bir de olsa bu hatırlatmaya da eyvallah dememiz gerekir. Çünkü bazılarımız benim gibi çok yaramaz. Annelerini unutabilirler, ihmal edebilirler, üzebilirler. Hiç olmazsa senede bir gün bile olsa bizleri doğuran, toplumu meydana getiren ve bizlere en büyük zahmetlerle bugünlere ulaştıran, bizlere hep duacı, hep kol kanat geren ve hayatının en büyük zorluklarına büyük bir tahammülle göğüs geren sebebi varlıklarımız annelerimizi mutlaka hatırlamalı, hürmet etmeli, ellerinden öpmeli, hayır dualarını almalı ve kusurlarımız varsa kendimize mutlaka affettirmeliyiz. Biz onların varlığını, duasını her zaman üzerimizde hissedersek, onları üzmez ve hatırlarını yüksek tutarsak Allah bundan razı olur."
    
     -"Eğitim çok önemli"-
    
     Bir anne baba için çocuklarının iyi eğitim almasının, ileride büyüdüğünde kendilerine ve topluma faydalı olmasının büyük önem taşıdığını anlatan Bülent Arınç, Türkiyede yanlış eğitimden zarar gören gençlerin ailelerinden hep şikayet duyduğunu ifade etti.
     Başbakan Yardımcısı Arınç, şunları kaydetti:
     "(Çocuklarımız bizleri sevmiyor, saymıyorlar, küçük yaşlarda ağızlarında sigara var, kötü arkadaşlar edinmişler, ne olur bakanım memleketi bu halden kurtarın) diyorlar. Çocuklarımızı bu halden kurtaracak olanlar hem devletimizin okulları hem özel okullarımız hem de böyle güzel yurtlarımız ve etüt merkezleridir. Bir babanın Yavrum bana baba dedi, saygı gösterdi, elimi öptü, hatırımı sordu demesi ne kadar güzel bir şeydir takdir edersiniz. Bir çocuk annesine Anne derken yüzleri gülüyorsa, Baba derken ayağa kalkıp kendine saygı gösteriyorsa, konuşmasını biliyorsa, nasıl davranacağını biliyorsa bir anne baba için bundan daha güzel bir mutluluk olamaz.
     Eğitim çok önemli. İnşallah çocuklarınız gerekiyorsa burada yurtlarda kalacak, gerekiyorsa öğretmenlerden bir ağabey, abla gibi yararlandıklarını göreceksiniz. Gözünüz arkada kalmayacak. Buraya gelen mutlaka iyi bir yere gelmiştir. Orada kötü alışkanlıkları olmayacaktır. Orada çocuklarımızın milli manevi değerlerine hizmet edilecektir ve Benim çocuğum geleceğin kaymakamı, hakimi, milletvekili, belediye başkanı olacaktır diye sevineceksiniz. Bundan emin olun."
     Arınç, konuşmasının ardından beraberindekilerle, İbret Öğrenci Yurdu ve Eğitim Merkezinin açılış kurdelesini kesti ve yurt binasını gezdi.
     (Bitti)
    
     Muhabir: Ramazan Ercan
     Yayıncı: Mehmet Güldaş
<< Önceki Haber Başbakan Yardımcısı Arınç, Manisada (2) Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER