Başbakan Yardımcısı Arınç Bursada

Başbakan Yardımcısı Arınç Bursada -Arınç, AK Parti Bursa İl Başkanlığınca düzenlenen 300 Yıllık Bitmeyen Hoş Bir Sada, Itriye Vefa Gecesine katıldı


BURSA (A.A) - Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, AK Parti Bursa İl Başkanlığınca düzenlenen, 300 Yıllık Bitmeyen Hoş Bir Sada, Itriye Vefa Gecesine katıldı.
     Arınç, Atatürk Kongre ve Kültür Merkezinde (Merinos AKKM) düzenlenen programda yaptığı konuşmada, Itrinin çok önemli bestekar olduğunu belirtti.
     Türk musikisinin en önemli bestekarlarından Buhurizade Mustafa Itrinin vefatının 300. yıl dönümü dolayısıyla bu yılın 2012 Uluslararası Itri Yılı ilan edildiğini anımsatan Arınç, şöyle konuştu:
     Buhurizade Mustafa, çok önemli bir bestekar. 17. yüzyılda yaşamıştır. Itri onun mahlasıdır, yani aldığı bir isimdir. Çiçekçilikle, meyvecilikle uğraştığı için Itri lakabını ıtırdan, kokudan aldığı söylenir.
     Bizler de büyük değerimiz, dünya devi olduğu için, UNESCOnun anılması gereken büyükler listesine koyduğu için kendi memleketinin güzel evlatları olarak hep beraber dinleyeceğiz. Bu güzel organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçen, başta il başkanımız Sedat Yalçın olmak üzere tüm arkadaşlarımıza teşekkür ederim.
     Arınç, konuşmasında, Yahya Kemal Beyatlının, Itri şiirinden dizeler de okudu.
     Ardından, İstanbul Devlet Türk Müziği Topluluğu, TRT İstanbul Radyosu, İstanbul Devlet Türk Müziği Araştırma ve Uygulama Topluluğu, Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü ile Cumhurbaşkanlığı Devlet Klasik Türk Müziği Korosundan oluşan ses ve saz sanatçıları, Itrinin eserlerini seslendirdi.
     Bu arada Arınç, salon girişinde davetliler için hazırlanan aşureyi vatandaşlara bizzat dağıttı.
    
     Muhabir: Vedat Yücebaş
     Yayıncı: Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber Başbakan Yardımcısı Arınç Bursada Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER