Başbakan Yardımcısı Arınç: (2)

Başbakan Yardımcısı Arınç: (2) -Türkiye 2011 sonu itibarıyla 32 milyon turiste ulaştı, bu muhteşem bir rakamdır -Türkiyedeki hizmet sektörü, ABDden de Avrupa ülkelerinden de iyidir


DENİZLİ (A.A) - Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Türkiyenin geçen yıl sonu itibarıyla 32 milyon turiste ulaştığını belirterek, Bu muhteşem bir rakamdır. Hep 2002 ile son 10 yılı kıyaslıyoruz. En azından bir örnek olsun diye. Bundan 10 yıl öncesinde 20 milyonu bulamıyordu Türkiye. Şimdi 32 milyona hatta bir şehrimiz tek başına 7 milyonu bulacak düzeye ulaştı dedi.
     Bülent Arınç, Denizlide Dedeman Park Otelin açılışında yaptığı konuşmada, gelişen, kalkınan Türkiyede bazen sanayi tesislerinin, bazen ihracata yönelik çok büyük tesislerin, bazen de hizmet sektörüyle ilgili tesislerin açılışını yaptıklarını ifade etti.
     Denizlide de yeni ve güzel bir otelin açılışında bulunmaktan mutlu olduğunu dile getiren Arınç, Ekonomi büyüdükçe, milli gelirimiz arttıkça, ekonomik göstergeler olumlu seyrettikçe bu tür gelişmeler hepimizi memnun ediyor. Bu, Türkiyenin büyüdüğünü, geliştiğini gösteriyor dedi.
     Arınç, turizm sektöründe de önemli ilerlemeler kaydedildiğini belirterek, şunları söyledi:
     Türkiye 2011 yılı sonu itibarıyla 32 milyon turiste ulaştı, bu muhteşem bir rakamdır. Biz hep 2002 ile son 10 yılı kıyaslıyoruz. En azından bir örnek olsun diye. Bundan 10 yıl öncesinde 20 milyonu bulamıyordu Türkiye. Şimdi 32 milyona, hatta bir şehrimiz tek başına 7 milyonu bulacak düzeye ulaştı. Türkiyeye gelen 32 milyon turist, aynı zamanda 28 milyar dolar gelir demek. Benim bildiğim rakamlar böyle. Küsuratını bir tarafa koyuyorum, bu muhteşem bir şey ama dünyada bazı ülkeler ve hatta bazı şehirler var ki ülkeye gelen turist sayısından fazlasını alabiliyor. Roma, Barcelona bunlardan bazıları. Bir başka ülkenin bir başka yeri gibi. Türkiyede de sembol İstanbul, Antalya gibi yerler var. Denizlinin de sıçrama yaparak bunlardan biraz daha öne geçeceğini rahatlıkla söyleyebilirim.
     Türkiyede hizmet sektörünün kalitesinin en üst seviyelerde olduğunu ifade eden Arınç, Türkiyedeki hizmet sektörü ABDden de Avrupa ülkelerinden de iyidir. Avrupa Birliği ülkelerinin birçoğuna resmi ve özel ziyaretlere gittiğimizde ülkelerinde hizmet unsurunun, kalitesinin Türkiyeden çok geride olduğunu görüyoruz. Bizde yetişmiş personel var, canla başla çalışıyorlar. Birkaç defa Atinaya gitmiştim, bir çay istersiniz yarım saat sonra gelir diye konuştu.
    
     -Manisa ve Bursaya da otel istiyorum-
    
     Arınç, Denizlinin bütün yolların kavşak noktası olduğu gibi hem sanayi hem turizm hem tarım hem de jeotermal kaynaklarıyla enerji sektöründe önemli potansiyele sahip bir il olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:
     Denizli nüfusu artmaktadır, büyük şehir olmaktadır. Denizli her bakımdan yatırım yapılabilecek, gelişmeye çok müsait bir ilimizdir demiştim. Sayın Nihat Zeybekcinin başkanlığı döneminde kendileri ile görüştüler ve böyle çok güzel bir oteli meydana getirdiler. Doğrusu bunun aynısını Manisaya da istiyorum ama şimdi iki taraflı oldum, Bursaya da istiyorum. Umarım ki mimarisiyle, konukseverliğiyle hizmet sektöründe çok güzel bir oteli Denizlimiz Dedemanla kazanmış oldu. Şüphesiz başka oteller de var. Onlar da çok başarılıdır. Onlara da hayırlı işler diliyorum ama bu yeni tesis bulunduğu konum itibarıyla bir taraftan Pamukkaleyi görüyor, bir taraftan yol üzerinde, bir taraftan önemli bir ismin zincirliğinde açılıyor. Umarım ki Denizlimize, Denizlimizin güzel insanlarına faydalı olsun. Ekonomiye katkı sağlasın. Çünkü büyük bir yatırım, aynı zamanda istihdam ve katma değer demektir. Gayrisafi milli hasılanın artması demektir. Denizli bundan mutlaka yararlanacaktır.
     (Bitti)
    
     Muhabir: İbrahim Süzer / Mustafa Dermencioğlu / Ufuk Kırabalı
     Yayıncı: Hande Cankar
<< Önceki Haber Başbakan Yardımcısı Arınç: (2) Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER