Başbakan Yardımcısı Arınç: (3)

Başbakan Yardımcısı Arınç: (3) -Biz büyük ve güçlü bir partiyiz. Çok şükür başka bir su dökecek başka birisi de yok. Yani bizimle yarışacak, bizimle güreşecek, bizimle boy ölçüşebilecek, ne bizde ne başka bir yerde başka bir parti


BURSA (A.A) - Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Biz büyük ve güçlü bir partiyiz. Çok şükür başka bir su dökecek başka birisi de yok. Yani bizimle yarışacak, bizimle güreşecek, bizimle boy ölçüşebilecek ne bizde ne başka bir yerde başka bir parti yok dedi.
     Arınç, partisinin İl Danışma Meclisi Toplantısında yaptığı konuşmada, geçen yıl bu günlerde ilçe kongrelerini, gençlik ve kadın kollarının kongrelerini ayrı ayrı yaptıklarını, son olarak AK Partinin geçen 30 Eylülde bütün dünyanın merakla izlediği mükemmel bir kongre gerçekleştirdiğini söyledi.
     AK Partinin kongresini 881 yerli ve yabancı basın mensubunun takip ettiğini, cumhurbaşkanlarının, devlet başkanlarının, bakan ve başbakanlarının kongrede hazır bulunduğunu dile getiren Arınç, kongreye delegelerin tamamına yakının katıldığını, 12 bin kişi kapasiteli salonda 20 bin kişinin yer aldığını, bir o kadar kişinin de kongreyi dışarıdan izlemek zorunda kaldığını belirtti.
     Arınç, kongreye Nilüfer Kahveci başkanlığındaki Bursa Kadın Kollarının damgasını vurduğunu belirterek, Bursalı kadın kongre üyeleri, yeşil-beyazlı giysileriyle, ellerindeki afişlerle kongrenin neşesi oldular. Hem tezahüratlarıyla hem de ilgi çeken davranışlarıyla çok asil bir şeklide herkesin hayranlıkla izlediği ve televizyonların defalarca onları göstermek zorunda kaldığı bir gösteri yaptılar ve sonunda başbakanımızdan, Biz de Bursa ile gurur duyuyoruz sözünü aldılar diye konuştu.
     Kongrede AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğanın oy birliğiyle yeniden seçildiğini anımsatan Arınç, şunları söyledi:
     30 Eylül itibariyle biz yolumuza daha bir heyecanla devam etme sözü verdik. Biz büyük ve güçlü bir partiyiz. Çok şükür başka bir su dökecek başka birisi de yok. Yani bizimle yarışacak, bizimle güreşecek, bizimle boy ölçüşebilecek ne bizde ne başka bir yerde başka bir parti yok. Bunu şunun için söylüyorum, çok iyi niyetlerle çok güzel düşüncelerle yola çıktık. Partimizi kurduğumuz günden bu yana 11 yıl geçti ve hamdolsun 10 yıldan beri de tek başımıza iktidardayız. Böyle bir istikrar süreci, böyle bir başarılı performansı ve en sonunda halkın yüzde 50sinden, seçmeni kastederek söylüyorum oy alabilmiş başka bir parti örneğini biz 60 yıllık çok partili hayatımızda yaşamadık. Bu ne berekettir ki, bu ne güçtür ki, bu ne kadar muhteşem bir kuvvettir ki 10 yıldan beri yorulmadan koşuyoruz, hizmete devam ediyoruz ve başarılar kazanıyoruz. Halkımız bizi seviyor, destekliyor ve güveniyor. Şairlerden birisi şimdi hatırıma geldi, mısranın sonunda biz yarıştan sonra da koşan atlarız diyordu. Biz gerçekten böyle bir partiyiz.
    
     -7 milyon 600 bin üye-
    
     Arınç, toplantıya gelmeden önce Orhaneli Devlet Hastanesinin açılışını yaptığını anlatarak, 50 yataklı mükemmel bir hastane yaptık, 5 yıldızlı saray gibi. İçine girdik hastalarımızı ziyaret ettik, kendilerine şifalar diledik. 15 milyon lira harcamışız, helalı hoş olsun. Çünkü içinde yatan hastalar bize dua ettiler, dua etmeye devam edeceklerini söylediler, ne kadar memnunuz dediler değerlendirmesinde bulundu.
     AK Parti Bursa teşkilatının birbiriyle çok uyumlu çalıştığını vurgulayan Arınç, şöyle devam etti:
     Bu teşkilat yapımızla biz başarıdan başarıya koşacağız. Önümüzde önemle sınavlar var. Boş oturmak yok, sakin oturmak yok. Her gün birbirine eşit olmayacak. Bizim ölçümüzde de ilahi ölçüde de; iki güne birbirine denk olan ziyandadır. Bugün daha karlı olmamız lazım, düne göre. Bu hedefleri de (üye kaydı) il başkanlığımız yakalıyor. Biz yüzde 15i hedeflemiştik, yüzde 15e yaklaştık. 5 bin, 3 bin, 6 bin, 7 bin yeni üye kaydı yapan ilçelerimiz var. Ama önemli olan şudur; Türkiyede bu kampanya başladığından bu yana şu anda bizim 7 milyon 600 bin kayıtlı üyemiz var. Türkiyede 7 milyon 600 bin ile biz bugün sandığa gitsek, her üye 3 tane oy demektir, yine 21 milyon 500 bin oy alacağız ama bu yeterli değil. Yeterli değil çünkü artık yüzde 50lik çıtayı aşmak zorundayız. O 2011 yılındaki çıtaydı. Şu anda rakamlar yüzde 54ü gösteriyor ama biraz daha gayret, biraz daha koşmak. Allahın izniyle niye yüzde 60 neden olmasın- 10 seçmenden 6sı 20 seçmenden 12si niye olmasın, olabilir. Halk bunu bize söylüyor; Yeter ki çalışın, yeter ki dürüst olun, yeter ki cesur olun, kararlı olun. Türkiye için her gün yaptığınız emeğin karşılığını ben size vereceğim diyor. Biz de Rabbimize dua ediyoruz, Allahım bizi şaşırtma, bize yoldan dışarı çıkartma, bizi birbirimize düşürme, bizi bizden ayrıma, sizi bizden ayırma diye dua ediyoruz.
    
     -Biz tabela partisi değiliz-
    
     AK Parti teşkilatlarının bundan sonra her yıl bir seçime gireceğini belirten Arınç, şunları kaydetti:
     Başarı önemlidir, kar işin devamındadır. Hadis-i Şerifte de bulunuyor ki; amellerin efdali az da olsa devamlı olandadır. Devamlı çalışmak, devamlı görüşmek, devamlı üye kaydı yapmak, devamlı halkla ilişkiyi devam ettirmek, bu çok önemli. Saman alevi gibi olmak, başarıya götürmez bizi. Bir gün toplanalım ondan sonra bir seneye kadar hiçbir şey yapmayalım bunlar önemli değil. Bunların faydası da yok. Biz toprağa yağan ince ince yağmurlar gibi toprağa bereket getirmeliyiz. Mecliste de hoşuma gitmişti bir cümleyi okumuştum. Bir mesaj geldi hala onu cep telefonumda muhafaza ederim. Diyor ki; sesini yükseltme sözünü yükselt diyor. Ses başka söz başka. Sesini yükseltme sözünü yükselt. Unutma ki; gök gürültüsüyle yağan yağmurdan toprağa fayda gelmez. Ama çisim çisim yağan yağmur toprağa işler ve bereket doğurur. Senin sözlerinin sözü güçlü olmalı. Bir ve yumuşak olmalı. Kavli Leyyin gibi olmalı, insanların gönüllerine oturmalı. Sen o insanların gönlünü kazanırsan, oyunu kazanmak bedava, ondan sonrası arkasından gelir. Bizim yapacağımız iş bu. Önümüzde mahalli seçimler var. Ondan sonra Cumhurbaşkanlığı, ondan sonra milletvekili seçimleri. Her seçimden başarıyla çıkmak mecburiyetindeyiz. Biz iddialı olan bir partiyiz, tabela partisi değiliz. Laf olsun diye de kurulmadık, marjinal düşüncelerin sahibi de değiliz. İktidar olacağız, hizmet edeceğiz. İkisi de birbirinden ayrılmaz.
     (Sürecek)
    
     Muhabir: Vedat Yücebaş
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Başbakan Yardımcısı Arınç: (3) Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER