Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Afyonkarahisarda: (3)

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Afyonkarahisarda: (3) -(Afyonkarahisardaki içki yasağı iddiası) Camilerin önünde içki içilsin mi- Şehitliğimizin içinde içki içilmesi çağdaşlık mıdır, medeniyet midir- -İrfan nedir, bizim medeniyeti


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Afyonkarahisardaki içki yasağı iddiasıyla ilgili Camilerin önünde içki içilsin mi- Şehitliğimizin içinde içki içilmesi çağdaşlık mıdır, medeniyet midir- dedi.
     Bozdağ, Afyonkarahisar Belediye Sosyal Tesislerinde partisinin il başkanlığı tarafından düzenlenen 39. İl Danışma Meclisi Toplantısında yaptığı konuşmada, kentteki içki yasağı konusunun son günlerde medyanın ve Türkiyenin gündeminde olduğunu söyledi.
     Birilerinin mücadele ederek içkiyi nasıl serbest hale getirecekleri konusunda mahkemeden kararlar çıkarttığını ifade eden Bozdağ, şöyle konuştu:
     Afyonkarahisarda içki yasaklanmış mı- Nereden çıkıyor bu. Birileri çıkartıyor. Afyonkarahisarda camilerin yakınlarında hatta camilerin bahçelerinde, şehitlikte ve şehitliğin yakınlarında, mezarlıklarda ve yakınlarında, halkın ailesiyle gittiği halka açık umumi parklarda, bazı kişilerin içki içip, sarhoş olup etrafa rahatsızlık vermesinden dolayı şikayetçi olmuşlar. Denmiş ki; cami önlerinde, şehitliklerde, mezarlıklarda, halkın eğlenme ve dinlenmesine mensup parklarda, metruk binalarda, yol üzerinde arabaların içinde içki içilmesi yasak. Camilerin önünde, şehitliğimizin içinde içki içilmesi çağdaşlık mıdır, medeniyet midir- Bunlar AK Parti zarar görsün diye yapılıyor.
     Bakın bunlar içkiyi yasaklıyorlar, şunu bunu yasaklayacaklar yalanlarını 10 yıldır söylüyorlar, inandıramadılar bu yalanları. Seçimler yaklaşıyor, biraz daha büyütmek için yapıyorlar. Allah aşkına, 10 yıldır biz iktidardayız, nerede içki yasağı yapmışız, nerede kimin yaşam tarzına müdahale etmişiz, Afyonkarahisarda mı etmişiz, Ankarada mı, İstanbulda mı etmişiz- Hiçbir tane yok ama birileri bu korkuyu pompalıyor. Yahu biz 11 yıldır iktidardayız hala -cek -cak edebiyatı ile konuşuyorsunuz. Var mı örneği, yok-
    
     -Büyük bir iftara kampanyasıyla karşı karşıyayız-
    
     Bozdağ, İstanbulun Kadıköy Belediyesi tarafından içki satışı yapan yerlerin sınırlandırılmasına değinen, Malum medyadan, Afyonkarahisarı manşet yapanlardan hiç duydunuz mu-, Kadıköy Belediyesi içkiyi yasaklıyor, Kadıköye şeriat geliyor diye. Yok, çünkü CHP yaparsa şeriat gelmez. Büyük bir iftara kampanyasıyla karşı karşıyayız diye konuştu.
     Anayasanın 58. maddesini hatırlatan Bozdağ, şunları kaydetti:
     Devlete, bir yandan gençleri alkolden koruma görevi veriyor, bir yandan uyuşturucu maddelerden koruma görevi veriyor, bir yandan suçlara karışmasından koruma görevi veriyor, bir yandan başka kötü şeylerden koruma görevi veriyor. Devlet bu görevi kullanamaya kalktığında da Neden bu işi yapıyorsunuz- diyorlar. Biz uyuşturucu bağımlısı bir gençlik mi istiyoruz, yoksa elinde kitap, bilgisayar ile Türkiyeyi dünyayı daha ileriye götüren bir gençlik mi istiyoruz- Biz tiner bağımlısı gençler mi istiyoruz, yoksa her bakımdan sıhhatli, Türkiye için, milletimiz için, her açıdan daha ileriye bizi taşıyacak gençler mi istiyoruz-
    
     -Bu, çok çirkin bir siyasettir-
    
     Bozdağ, Afyonkarahisardaki benzer bir konunun da İzmirde yaşandığını hatırlatarak, ilimden, irfandan haberi olmayan bazı gazete kalemşörlerinin ne söylediğini bilmeden konuyu çarpıttığını bildirdi.
     İrfan nedir- Bizim medeniyetimiz, anlayışımız içinde karşılığı nedir- Bilimsel olarak bu neye tekabül eder- Buna dönüp beyefendiler bakmıyor. Sadece çarpıtmak için bir vesile buldular ya... İzmirli kardeşlerimizi AK Partinin karşısına dikebilmek için bunu kullanıyorlar diyen Bozdağ, şöyle devam etti:
     Ne demiş Diyanet İşleri Başkanı... İzmirlileri konuşmasında övmüş. İzmirlilerin güzel niteliklerini dile getirmiş. İzmirlilere daha güzel hizmetler yapamadıklarını söylemiş, başta kendisini eleştirmiş. Sonra Diyanet İşleri Başkanlığını eleştirmiş. Birileri buradan, İzmirlilere saygısızlık yapıldı, İzmirliler rencide edildi sonucunu çıkarıyor. Bu büyük bir çarpıtma kampanyasıdır. Birileri kamplaşmayı meydana getiriyor. Bakın işte, size şöyle dediler, böyle dediler laflarını, iftiralarını gündeme getiriyorlar. Bu, çok çirkin bir siyasettir. AK Parti ile mücadele etmek istiyorsanız bunu Diyanet İşleri Başkanlığının ve milletimizin mana bakımından daha ileri gitmesi için hizmet eden bir teşkilat üzerinden yapmak büyük bir saygısızlıktır.
    
     -Diyanet İşleri Başkanımızı tanımıyorlar-
    
     Bozdağ, bazı basın yayın organlarında İzmirde dindarlık anketi yapılıyor yönünde haberlerin yer aldığına işaret ederek, bunun bir iftara olduğunu vurguladı.
     Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) anket çalışması yapmak üzere Türkiyeyi 26 bölgeye ayırdığını aktaran Bozdağ, şunları söyledi:
     26 ilden biri de İzmir. Bu iftiracılar, sadece İzmirde bir anket yapılıyormuş gibi haber yayıyorlar ve orada da başka şeyler söylüyorlar. Diyanet İşleri Başkanlığı kalkıp da sağlıkla ilgili bir anket yapmayacak herhalde. Diyanet İşleri Başkanlığı dinle ilgili bir anket yapacak. Dine dair, insanların bakışı hakkında sorular sorduğunda bu dinle alakalı bir konu. Maalesef bazıları bunu çarpıtıyor. Bazıları çıkıyor, Diyanet İşleri Başkanının arkasında namaz kılmam diyor. Sevsinler seni, yesinler seni. Diyanet İşleri Başkanı kim, o lafı söyleyen kim- Siz, Diyanet İşleri Başkanının sahip olduğu ilim ve irfanı bilseydiniz, bu lafı söylemek için bir defa değil trilyonlarca kez düşünüp sonrada da söylemekten vazgeçerdiniz. Ama belli ki, Diyanet İşleri Başkanımızı tanımıyorlar.
     (Bitti)
    
     Muhabir: Ali Kemal Akan
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Afyonkarahisarda: (3) Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER