Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Amasyada

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Amasyada -Bozdağın karşılaştığı şehit annesi, çözüm sürecine destek verdiğini belirtti -Şehit annesi Taşhan: -"Benim ciğerim çok yandı, başka anaların ciğeri yanmasın" (Fotoğraflı-Görüntü


AMASYA (A.A) - Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağın Amasyada karşılaştığı şehit annesi Fatma Taşhan, çözüm sürecine desteğini dile getirerek, "Benim ciğerim çok yandı, başka anaların ciğeri yanmasın" dedi.
     Bozdağ, Amasyada partisinin il istişare toplantısına katıldıktan sonra, Şehzadeler gezi yolunda vatandaşlarla sohbet etti.
     Bu sırada Bozdağın yanına gelerek şehit annesi olduğunu söyleyen Fatma Taşhan, akan kanın durdurulmasından mutlu olduğunu belirtti.
     Oğlu Hakan Taşhanın 1998 yılında Hakkarinin Yüksekova ilçesinde mayına basarak şehit olduğunu anlatan Taşhan, "Benim ciğerim çok yandı, başka anaların ciğeri yanmasın. Oğlum şehit olduğunda 7 aylık askerdi. Görüşemedim çocuğumla. Oğlumu sadece garajlardan bindirdiğimi hatırlıyorum. Durdurun ne olur, biz yandık başka anneler yanmasın. Yandı ciğerim yandı. Sizlerin de evladı var. Evlat acısı çok zor. Şehit gelmedikçe biz evde huzurlu oluyoruz" ifadelerini kullandı.
     Taşhanın bu sözleri üzerine Başbakan Yardımcısı Bozdağ, şehit annesinin elini tutarak, "İnşallah, bizim de bütün derdimiz bu" dedi.
     Bozdağ, daha sonra Yalıboyu gezi yolundaki Alçakköprü üzerinde gelin ve damatla hatıra fotoğrafı çektirdi. Bozdağ, Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın 5 çocuk söylemini hatırlatarak, çifte hediye verdi.
     Özel Şehzadeler Müzesini ziyaret eden Bozdağ, daha sonra Şerefeddin Sabuncuoğlu Tıp ve Cerrahi Müzesini gezdi.
     Bozdağ, gezisinin ardından Ankaraya gitmek üzere Amasyadan ayrıldı.
    
     Muhabir: Fatih Mehmet Kürkçü - Murat Demirci
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Amasyada Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER