Başbakan Yardımcısı Bozdağ: (2)

Başbakan Yardımcısı Bozdağ: (2) Türkiyede, kriz olsun da şu AK Partiden kurtulalım diyen bedduacılar var -Milletin, yapma dediğini yapmadık, çünkü bizim hiza ve istikamet alacağımız tek bir göz var o da milletin gözüdü


BAYBURT (A.A) - Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Türkiyede, kriz olsun da şu AK Partiden kurtulalım diyen bedduacılar olduğunu söyledi.
     Bozdağ, AK Parti Bayburt İl Başkanlığını ziyareti sırasında partililere hitaben yaptığı konuşmada, kendilerinden öncekilerin eğer hızlı bir şekilde hareket etselerdi, bugün Türkiyenin sorunlarının başka olacağını belirterek, Bugün yaşadığımız sorunların hiçbirini yaşamazdık. Allaha şükür Türkiyenin ekonomisini her alanda güçlendirdik. 2001 krizinden sonra IMFden borç alan Türkiye, IMF para verirken, ben size parayı veririm, ama parayı yönetecek adamı da vereceğim dayatmasını yapan IMF, bunu kabul eden hükümet, sonra Kemal Dervişin gelip bakan olması, o emrediyor, hükümet şakır şakır yapıyor dedi.
     MHPliler biliyorsunuz böyle dağıtmayı severler diyen Bozdağ, Vatan, millet, Sakarya edebiyatını severler ama edebiyatını severler. Biz ise gerçeğini yaparız. Kemal Dervişe ve IMFye bu ülkeyi rehin ettiler, onurlu, gururlu dış politika, haysiyetli yönetim. Ondan sonra IMFnin gönderdiği kişi ne dedi ise onu yaptılar. Nerede onur- Biz ne yaptık- IMFnin borçlarını ödedik. 2008 finans krizi başladığı zaman o dönemde IMF ile görüşün diye baskılar vardı. Sayın Başbakanımız, görüşürüz dedi, ama bizim de şartlarımız var dedi. Görüştük, şartlarımızı kabul etmeyince Başbakanımızın hatırlayacaksınız, ben bu milletin ümüğünü IMFye sıktırmam, anlaşamam buyurun dedi. IMFyi Türkiyeden gönderdik diye konuştu.
     Bozdağ, Türkiyede kriz bedduacıları olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:
     Türkiyede, kriz olsun da şu AK Partiden kurtulalım diyen bedduacılar var. Bizi sandıkta yenemiyorlar, çalışmada yenemiyorlar, koşmada yenemiyorlar, geceyi ve gündüzü birbirine katmada yenemiyorlar, hukuk dışı yol ve yöntemlerle alt edemiyorlar, ne yapalım, krizlerin duasına çıkalım diye bekleyen kriz bedduacıları var Türkiyede. Dua ediyorlar, aman bir ekonomik kriz olsa da fabrikalar kapansa, bankalar iflas etse, insanlar işsiz kalsa, şu ülkede her şey akla takla olsa da tek şu AK Partiden kurtulsak diyen, emin olun kriz tellalcılığı yapmış ve yapan, bunun için dua eden bazı kesimler var. Onu siz de biliyorsunuz, biz de biliyoruz. Bütün bunlara rağmen, bütün süreçleri başarıyla atlattık. IMFye yol verdik, dahası şimdi IMFye 5 milyar dolar da yardım yapıyoruz. Onurlu ve gururlu Türkiye böyle olur.
     Ekonomide bu memleketi ayağa kaldıran adımları sizin seçtiğiniz, sizin emek verdiğiniz kadrolar bu ülkede gerçekleştirdi. Amerikada krizin etkileri devam ederken, Yunanistan iflas ederken, Euro Bölgesinden Yunanistanın çıkması konuşulurken, İtalyada Başbakan kriz nedeniyle istifa ederken, işçilerin memurların maaşları azaltılırken, Türkiye Allaha şükür bunların hiçbirini yapmıyor. Bir yandan daha fazla işçi işe başlıyor, bir yandan daha fazla kamu görevlisi istihdam ediliyor.
    
     -Milletin istemediği bir yolda yürümedik-
    
     Kriz duacılarının ve kriz tellallarının dediklerinin bu ülkede olmadığını, olmayacağını da belirten Bozdağ, şunları söyledi:
     Neden- Çünkü at binenin, kılıç kuşananındır. Bu atın üzerinde sahibi var, bu işi bilenler var. Onun için kriz tellalları boş yere kendi kendilerine hayal kurmasınlar. Türkiyede AK Parti iktidarda olduğu sürece ne ekonomik krizler, ne de siyasi krizler asla yaşanmaz. Bizden önce 28 Şubat krizi vardı, ondan sonra darbeler var, 28 Şubat, 27 Nisan dönemleri var. Bizden öncekilere baktığımız zaman siyasal krizlerde hep ne yapılmış, siyaset kenara çekilmiş. İşte 12 Mart 1971, muhtırayı veriyorlar siyaset esas duruşa geçiyor, muhtırayı verenler ne derse Meclis onun noterliğini yapıyor. İşte 27 Nisan 2007, e muhtırası oldu. O zaman biz ne yaptık, sizin seçtiğiniz kadrolar, şunu yaptık. O bildiriyi yırttık, çöpe attık. Milletin emanetine sahip çıktık. Milletin verdiği yetkiyi Ankarada başkalarıyla paylaşmadık. Ankarada sadece milletin dediği olacak dedik ve onun mücadelesini verdik. Hamdolsun bugün geldiğimiz noktada Türkiye siyasi krizlere de kotalı bir ülke haline gelmiştir. Sebebi emanete sahip çıkan kadrolar sayesindedir.
     Eskiden Bayburtta milletvekili seçerdiniz, burada meydanda bir sürü vaatleri olurdu, Ankaraya gittiğinde yapamaz, halbuki tam da dediğinin tersini yapardı. Geldiğinde de hesabını sorar Bayburtlu niye böyle yaptın diye, cevap hazır, biz burada meydanda gürledik ama Ankarada işler öyle gitmiyor, kazın ayağı öyle değil, orada başka türlü gidiyor deyip, işin kenarından sıyrılmanın gayreti içerisinde oluyorlardı ama şimdi yok.
     Bozdağ, bu süre içinde millete rağmen bir işin altına imza atmadıklarını ifade ederek, Milletin istemediği bir yolda yürümedik. Milletin, yapma dediğini yapmadık, çünkü bizim hiza ve istikamet alacağımız tek bir göz var o da milletin gözüdür. Sadece milletin gözüne bakarız. Bundan sonra da milletin gözüne bakarak hiza ve istikamet alacağız, milletimizle beraber yolumuzu yürümeye devam edeceğiz dedi.
     Bugün 12 Eylül 1980 darbesini yapan generallerin yargının önünde hesap verdiğini vurgulayan Bozdağ, Onun içindir ki 28 Şubat sürecinde milletin iradesine ve demokrasisine balans ayarını verdiğini söyleyenler, bugün yargıda hesap veriyorlar. 2003den sonra AK Parti iktidara geldi diye, yeni balans ayarı vermek hayali kuranlar, bu tür çalışmalar yaptıkları iddiasıyla Silivride yargıya hesap veriyorlar. Öyle ki bugün geçmişte darbe yapmış olanların hepsi, darbe teşebbüsü yapanlarla ilgili, TBMMde araştırma komisyonu kurulmuş, bu konuları araştırıyor ve bunları soruşturuyor diye konuştu.
    
     -Biz kimsenin önünde eğilmedik-
    
     Bozdağ, bütün bunların, bu ülkenin tarihinde olan ilkler olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:
     Şimdiye kadar şapkasını alıp kaçan siyasetçiler vardı, fötrünü alıp kaçan siyasetçiler vardı. Şimdi şapkasız, fötrsüz siyasetçiler var. Kaçan değil, yerinde duran, emaneti satan değil, emanete sahip çıkan kadrolar var. Onun için Türkiyenin siyaset anlayışı sizin sayenizde değişti. Bundan sonra milletin emanetine sahip çıkmayanlara bu milletin iktidar yüzü gösterme imkanı yok. Çünkü AK Parti ile beraber milletimiz emanete sahip çıkan ve ihanet etmeyen kadroların başarısına şahit oldu. Bundan sonra da bu başarıyı herkesten ve her kesimden isteyecektir. Ben muhalefet partilerine söylüyorum, başka arayışlara girmenize gerek yok. Ankaralarda falan yerlerde, filan yerlerde kulisler yapmanıza gerek yok. Milletin arasına girin, milletin emanetine sahip çıkın, bu millet o zaman belki sizin yüzünüze bakar. Yoksa birileri ile el sıkışarak bu millet size iktidar yüzünü asla göstermez. Çünkü manşetlerle gelen, manşetle gidiyor. Kasetle gelen, kasetle gidiyor. Operasyonla gelen, operasyonla gidiyor. Hamdolsun kasetle de gelmedik, manşetle de gelmedik, operasyonla da gelmedik. Her türlü komplolarla mücadele ederek bugüne geldik ve bugünden sonra da yolumuza devam edeceğiz. Biz kimsenin önünde eğilmedik, sadece Allahın önünde eğildik, milletimizin önünde eğildik, başka kimsenin önünde eğilmedik. Bundan sonra da Allahın ve milletin huzurunda eğilme dışında hiçbir yerde eğilmeden, bükülmeden yolumuza devam edeceğiz.
     Bozdağ, daha sonra Aydıntepe ilçesine giderek ederek, buradaki Merkez Camisinde ikindi namazı kıldı. Bozdağ, ilçe esnafıyla da bir süre sohbet etti.
     (Bitti)
    
     Muhabir: Burak Altunöz / Tuğba Yardımcı Mısır
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Başbakan Yardımcısı Bozdağ: (2) Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER