Başbakanlık İnsan Hakları Başkan Vekili Altuntaş:

Başbakanlık İnsan Hakları Başkan Vekili Altuntaş: Hükümetin, nezarethanelerde ve karakollarda işkencenin önlenmesi yönündeki önlemleri meyvelerini verdi. Artık nezarethanelerde, karakollarda tek tük kötü muamele oluyor (Fo


TOKAT (A.A) - Başbakanlık İnsan Hakları Başkanlığı görevini vekaleten yürüten Mehmet Altuntaş, hükümetin, nezarethanelerde ve karakollarda işkencenin önlenmesi yönündeki önlemlerinin meyvelerini verdiğini belirterek, Artık nezarethanelerde, karakollarda tek tük kötü muamele oluyor dedi.
     Altuntaş, insan hakları konulu konferans vermek üzere geldiği Tokatta, Cumhuriyet Başsavcısı Özkan Gültekini makamında ziyaret etti. Ziyaretin ardından, Tokat T Tipi Cezaevinde kalan mahkumların yaptığı tablo ve el işi ürünlerin adliye binasında satıldığı yeri gezen Altuntaş, Gültekinden bilgi aldı.
     Adliyedeki nezarethaneleri de inceleyen Altuntaş, Başsavcı Gültekinden nezarethanelere güvenlik kamerası konulmasını istedi. Altuntaş, ziyaret sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiyede insan hakları konusunda önemli gelişmeler olduğunu belirterek, Hükümetin, nezarethanelerde ve karakollarda işkencenin önlenmesi yönündeki önlemleri meyvelerini verdi. Artık nezarethanelerde, karakollarda tek tük kötü muamele oluyor. O da güvenlik kamerası sayesinde ortaya çıkıyor. Bunların da gereği yapılıyor. Olumlu gelişmeler var, daha da iyi olacak diye konuştu.
     Bir gazetecinin, kadına yönelik şiddetle ilgili görüşlerini sorması üzerine Altuntaş, bu konuyla Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahinin ciddi biçimde ilgilendiğini söyledi.
     Kadına şiddete hiçbir şekilde tahammül yok diyen Mehmet Altuntaş, Kadınlara yönelik panik butonu gibi uygulamalar var. Kadına yönelik şiddet kanayan bir yara. Kadına yönelik şiddette artış olduğu bir gerçek. Bunun önlenmesi için de gerekenler yapılıyor. Toplumun bu konuda duyarlı olması lazım. Kadına, kıza sahip çıkılması gerekiyor. Toplumun bilinçlenmesinde fayda var ifadelerini kullandı.
     Ziyarette, Tokat Valisi Mustafa Taşkesen, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ali Özkara, İl Emniyet Müdürü Osman Balcı, İl Jandarma Komutanı Albay Yusuf Ziyaddin Cavlak ve diğer yetkililer hazır bulundu.
    
     Muhabir: Ekber Türkoğlu
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Başbakanlık İnsan Hakları Başkan Vekili Altuntaş: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER