Basın Bayramı

Basın Bayramı -MESKİ Genel Müdür Vekili Yıldırım: -Demokratik ülkeler düzeyinde bir basın kültürü oluşturmanın ortak çabası içerisinde olmalıyız


MERSİN (A.A) - MESKİ Genel Müdür Vekili Nizamettin Yıldırım, demokratik ülkeler düzeyinde bir basın kültürü oluşturmanın ortak çabası içerisinde olunmasını istedi.
     Yıldırım, 24 Temmuz Gazeteciler Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, basının önemine değinerek, basının kamuoyunu doğru bilgilendirmesi gerektiğini kaydetti.
     Mersinde yerel ve ulusal basında görev yapan basın mensuplarının kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi açısından önemli bir hizmeti yerine getirdiğini ifade eden Yıldırım, Demokrasilerde dördüncü kuvvet olarak tanımlanan basının özgür olduğu kadar, doğru ve objektif bir yayın anlayışı içerisinde olması da o kadar önemlidir. Aksi takdirde basına ve gazetecilere olan güvenin azalması kaçınılmazdır ifadelerine yer verdi.
     Demokratik hayatın devamlılığı için en önemli yapı taşlarından birinin, tarafsız ve özgür basının varlığı olduğunu vurgulayan Yıldırım, şunları kaydetti:
     Basının, kısıtlamalara maruz kalmadan çalışmalarını özgür bir ortamda sürdürmesi, demokrasimizi güçlendirirken, kamuoyunun duyarlılığını artırmakta ve bilinçlenmesine katkı sağlamaktadır. Diğer taraftan, basının özgürlüğü ve çok sesliliği, insanlarımızın farklı düşüncelere saygı duymalarına imkân vermekte ve birlikte yaşama kültürüne zemin oluşturmaktadır. Basın mensuplarımızın, çalışmalarını evrensel değerler ışığında, sorumluluk duygusu içerisinde sürdüreceğine inancım tamdır. İlimizde yıllardır günlük hayatın bir parçası olarak yaşanan hoşgörü ikliminin devam ettirilmesi noktasında da değerli basın mensuplarımıza önemli görevler düşmektedir. İfade özgürlüğü çerçevesinde, insan haklarına saygılı ve toplumsal değerleri dikkate alan bir basın anlayışıyla, demokratik ülkeler düzeyinde bir basın kültürü oluşturmanın ortak çabası içerisinde olmalıyız. Bu duygu ve düşünceler içerisinde, başta İlimizde görev yapan basın mensupları olmak üzere tüm gazetecilerin yıl dönümü ve Basın Bayramını kutlar, saygılar sunarım.
    
     Muhabir: Kerem Kocalar
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER