Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürü

Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürü Keleş, ÇGC Başkanı Esendemiri ziyaret etti


ADANA (A.A) - Basın Yayın ve Enformasyon Adana İl Müdürü Mustafa Keleş, Şube Müdürü Naci Dönmezle birlikte Çukurova Gazeteciler Cemiyetini (ÇGC) ziyaret etti.
     ÇGC Başkanı Cafer Esendemir ve yönetim kurulu üyeleriyle görüş alışverişinde bulunan Keleş, Adana tanıtımının Torosların ötesine geçemediğine dikkat çekti.
     Bu konuda önemli çalışmalar yapılması gerektiğini ve basın mensuplarına büyük görevler düştüğünü kaydeden Keleş, müdürlük olarak bölgeyi kapsayacak hizmet içi eğitim semineri düzenlemeyi planladıklarını söyledi.
     Keleş, konunun uzmanlarını Adanaya getirebileceklerini, Basın Yayın ve Enformasyondan Sorumlu Başbakan Yardımcısı Bülent Arınçı da Adanaya davet edebileceklerini belirterek, bu sayede Türkiye genelinde ses getirecek bir etkinlik düzenlenebileceğini dile getirdi.
     Adanayı her yönüyle tanıtıcı kitapçık hazırlığının devam ettiğini ifade eden Keleş, Adananın bir yol haritasının olmadığını üzülerek belirtmek istiyorum. Müdürlük olarak Adananın genelini kapsayacak bir harita çalışmamız olacak. Hazırladığımız haritayı tüm benzin istasyonlarına ulaştırıp yerli ve yabancı turistlerimize dağıtımını sağlayacağız. Öte yandan Adanada turizmin gelişmesi ve sesimizin Toroslar-ın ötesine duyurulması için tüm ilçeleri kapsayacak gezi düzenlemeleri ve tanıtım etkinlikleri planlıyoruz. Çalışmalarımızda ÇGC ile işbirliği yapmak bizlere ayrı bir güç verecektir dedi.
     Keleş, Genel Müdürlük tarafından sarı basın kartı sahiplerine tahsis edilen basın plakalarının değiştiğini hatırlatarak, basın mensuplarının müdürlüğe müracaat ederek yeni plakalarını alabileceklerini vurguladı.
     Sarı basın kartlarının da değişeceğini ifade eden Keleş, değişim sırasında gerçek gazetecilerin basın kartı alabilmesine imkan sunacak yeni bir düzenlemeye gidilebileceğinin sinyalini verdi.
     ÇGC Genel Sekreteri Ömer Üney, Yönetim Kurulu üyeleri Basri Baş ve Ali Başkanın da hazır bulunduğu ziyarette konuşan ÇGC Başkanı Cafer Esendemir ise, sarı basın kartlarında bir düzenleme ve denetimin önemine vurguladı.
     Türkiyede hayali sarı basın kartı gerçeğine işaret eden Esendemir, basın kartını hak etmeyenlerin önünün kesilmesini gerçek gazetecilerin önündeki zorlukların da ortadan kaldırılmasını istedi.
     Keleş, Esendemire Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünün hazırladığı tanıtım kitapçığı ve gazete tasarım CDsi hediye etti.
    
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER