Basında sansürün kaldırılışının 104. yıldönümü

Basında sansürün kaldırılışının 104. yıldönümü -Aydın Belediye Başkanı Çerçioğlu: Türk basını, bundan 104 yıl önce başlayan süreçle halk adına 4. kuvvet olma gücüne erişmiştir


AYDIN (A.A) - Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Türk basını, bundan 104 yıl önce başlayan süreçle halk adına 4. kuvvet olma gücüne erişmiştir dedi.
     Çerçioğlu, 24 Temmuz 1908 tarihinde basında sansürün kaldırılışının 104. yıldönümü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, doğru ve tarafsız haber alma özgürlüğünün toplumların en temel demokratik haklarından birisi olduğunu belirtti.
     Bu temel görevi yerine getiren basın kuruluşlarının, toplumun menfaatlerini gözeterek, aksaklıkları sorgulamakta, çözüm önerilerini toplum adına dile getirerek, halk ile yönetenler arasında köprü vazifesini yerine getirdiklerini ifade eden Çerçioğlu, şunları kaydetti:
     Mesai mevhumu olmaksızın icra edilen gazetecilik mesleğinin kendi içinde barındırdığı mesleki etik anlayışı, tüm toplum kesimlerini bire bir ilgilendirdiği için ayrı bir önem taşımaktadır. Halkımızın, gerçekleri öğrenmesinde ve düşüncelerini özgürce ifade etmesindeki en etkili araç olan Türk basını, bundan 104 yıl önce başlayan süreçle halk adına 4. kuvvet olma gücüne erişmiştir. Çağdaş toplumların, en önemli özelliklerinden birisi olan farklı düşünce ve görüşlerin toplumda yer bularak kendini ifade edebilmesi adına son derece önemli ve zor bir görevi ifa eden basın kuruluşları ve basın mensupları, bizlerin toplumsal olaylara ve yarattığı sonuçlarına farklı pencerelerden bakmamızı sağlamaktadırlar.
    
     Muhabir: Suat Deniz / Medat Şenay
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber Basında sansürün kaldırılışının 104. yıldönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER