Başkan Bahçeci, büyük projelerini anlattı

Başkan Bahçeci, büyük projelerini anlattı -Kırşehirdeki gazete, televizyon ve haber ajanslarının temsilcileri ile bir araya gelen Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, 4 yıllık icraatlarını ve projelerini anlattı


KIRŞEHİR (A.A) - Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, görevde olduğu 4 yıldaki çalışmaları ve büyük projelerini gazetecilere anlattı.
     Gazete, televizyon ve haber ajanslarının temsilcileri ile belediye sosyal tesislerinde bir araya gelen Bahçeci, belediyenin çalışmaları ile ilgili olarak vatandaşların bilgilendirilmesine büyük önem verdiklerini söyledi.
     Çeşitli kesimlere düzenledikleri bilgilendirme toplantıları ile icraatlarını anlattıklarını ifade eden Bahçeci, bu yıl bin 500 kişiye ulaşmayı hedeflediklerini aktardı.
     2013 ve 2014 yıllarının asfalt ve yol yapım yılı olacağını ifade eden Bahçeci, Asfaltlama ile ilgili ihale yaptık. 250 kilometre firma, 250 kilometre biz kendi imkanlarımızla asfaltlama yapacağız. 20-30 yıl dayanacak şekilde yol ve asfaltlama çalışması yapmayı planlıyoruz dedi.
     Bahçeci, Göreve geldiğimiz Nisan 2009 ile 2012 yılları arasında 515 bin metre kaldırım ve sert zemin çalışması, 585 bin metre kare yeni asfalt ve yol yapımı çalışması, 40 bin 500 metre kare yağmur suyu drenaj hattı, 21 bin ton yama çalışması, 564 su abone bağlantısı yapıldı. 3651 su arızası giderildi. 2013 yılı içerisinde 600 bin metre kare yeni asfalt yol çalışması yapılacak. Ayrıca, 118 bin metrekare kanalizasyon hattı çalışmaları ile kanalizasyonlaşma oranının yüzde 77 iken, bugün yüzde 99 oranına ulaşmıştır dedi.
     Kırşehiri değişen, gelişen, modern görünümlü bir şehir haline getirmek için projeler ürettiklerini dile getiren Bahçeci, şunları kaydetti:
     İnşaatı biten projelerimiz arasında Vahşi Çöp Alanı Islahı, Atık Su Arıtma Tesisi, Katı Atık Depolama Tesisi, Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi, Kadın Emek Pazarı, Hayır Evi, Aile Yaşam Merkezi, Gazi Parkı, Gölhisar Parkı, Hılla Nilüferli Parkı, Park ve Bahçeler Müdürlüğü hizmet binası ve serası, Belediye Kampus alanı, Toptancı Sebze ve Meyve Hali, Kapalı Otoparklı Modern Pazar Yeri, Cevizli Park, Nasuhdede Parkı, Bahçelievler Parkı bulunmaktadır. İnşaatı devam eden projelerimiz arasında Cacabey Meydan Düzenlemesi, Tenis Kortu Projesi, Bahçelievler Bölünmüş Yol Projesi, Masal Parkı, Şehit Ekrem Ülker Caddesi Bölünmüş Yol Projesi, Ağalar Konağı Kültür Evi, Bağbaşı Kentsel Dönüşüm, Ahi Evran Külliyesi Projesi, Şehirlerarası Otobüs Terminali, İkizarası Kent Parkı, Üst geçit, Neşet Ertaş Kültür Merkezi ve parklarımız var.
     İhale aşamasındaki projelerine de değinen Bahçeci, Tabiat Parkı, Ankara- Kayseri yolu yeşil bant projesi, Asri Mezarlık Projesi, Ulaşım Master Planı, Prestij Yolu, Şehiriçi Minibüs Terminali ve İçme Suyu Ana İsale Hattı Yenileme çalışmasının ihale çalışmaları devam etmektedir dedi.
     Bahçeci, 3 yılda 12 milyon liralık kamulaştırma yaptıklarını, 13 milyon liralık da arsa satışı gerçekleştirdiklerini sözlerine ekledi.
    
     Yayıncı: Abdullah Yıldız
<< Önceki Haber Başkan Bahçeci, büyük projelerini anlattı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER