18 Mart Şehitleri Anma Günü

18 Mart Şehitleri Anma Günü -Edirnede düzenlenen etkinlikler kapsamında, şehit babalarına devlet övünç madalyası verildi (Fotoğraflı - Görüntülü)


EDİRNE (A.A) - 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 98inci yıl dönümü nedeniyle Edirnede tören düzenlendi.
     Sarayiçi Balkan Şehitliğindeki tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.
     Saygı atışının ardından, Edirne Valisi Hasan Duruer, 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Cengiz Demirci, Belediye Başkan vekili Hakan İnci ile Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ali Vardar, Balkan Şehitliği Anıtına çelenk koydu.
     Edirne Müftüsü Emrullah Üzüm, şehitler için dua okumasının ardından Vali Duruer ve diğer protokol üyeleri şehitliği gezerek karanfil bıraktı. Daha sonra tören Halk Eğitim Merkezinde devam etti.
     Törende konuşan Hava Savunma Kurmay Yüzbaşı İsmail Bozkurt, Çanakkale Savaşlarının, fedakarlık ruhunun, millet ve vatan sevgisinin bir abidesi olduğunu söyledi.
     Çanakkale Savaşlarının, İstiklal Savaşının başlangıcı olduğunu belirten Bozkurt, Çanakkale muharebeleri, bir yandan Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Türk komutanı, Türk askeri ve bunların arkasındaki yüce Türk milletinin vatanını savunma, bayrağını ve bağımsızlığını koruma konusundaki azim ve özverisini gösterirken, diğer yandan düşmana karşı bile gösterilen saygı, hoşgörü ve insan sevgisinin destanlaştığı bir yerdir diye konuştu.
     Törende, şehit Komiser Cem Kermanın babası Ercan Kerman ve şehit polis memuru Gökmen Şimşekin babası Mustafa Şimşeke, Edirne Valisi Hasan Duruer tarafından övünç madalyası ve berat taktim edildi.
     Ercan Kerman, şehitlerin ölmediğini belirterek, Şehitler en değerli varlıkları olan canlarını insan kardeşlerinin yüreklerinde bir nebze de olsa şefkat uyandırabilmek için feda ederler. Dolayısıyla onların mertebeleri cennetten de öte dedi.
     Tören, Hiç değişmez bu yazı, kimimiz şehit oluruz kimimiz gazi isimli oratoryonun sahnelenmesiyle son buldu.
     Törene, CHP Edirne Milletvekili Recep Gürkan, Edirne Belediye Başkan Vekili Hakan İnci, Edirne Emniyet Müdürü Cemil Ceylan, 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Cengiz Demirci, kamu ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle, şehit yakınları ve öğrenciler katıldı.
    
     Muhabir: Gökhan Balcı - Hakan Şahin
     Yayıncı: Zeki Gümüş
<< Önceki Haber 18 Mart Şehitleri Anma Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER