Başkente ayaktan kemoterapi merkezi

Başkente ayaktan kemoterapi merkezi -Ankara Onkoloji Hastanesinde hastaların ayaktan kemoterapi alabileceği tıbbi onkoloji merkezi açıldı


ANKARA (A.A) - Başkent, kanser hastalarının ayaktan kemoterapi görebileceği ve ilaçlarının el değmeden hazırlanabileceği yeni bir merkeze kavuştu.
     Dr. Abdurrahman Yurtaslan Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde hizmet verecek Tıbbi Onkoloji Merkezi, düzenlenen törenle hizmete açıldı.
     Hastane Başhekimi Prof. Dr. Mustafa Ertek, bir hayırsever tarafından 2 milyon liraya yaptırılan Tıbbi Onkoloji Merkezinin açılışında yaptığı konuşmada, ileri teknoloji ile donatılan yeni birimin, Türkiyenin en büyük ve en modern ayaktan kemoterapi merkezi olduğunu söyledi.
     Üç katlı, yaklaşık bin 800 metrekarelik alanda hizmet verecek merkezde, günde 150 hastanın ayaktan kemoterapi alabileceğini ifade eden Ertek, ünitede hasta ve yakınları ile sağlık personeline eğitim de verildiğini bildirdi.
    
     -Robotik sistemle 300 bin lira tasarruf hedefleniyor-
    
     Merkezde kemoterapi ilaçlarının robotik sistemle hazırlandığını anlatan Ertek, bunun hem ilaç zayiatına son verdiğini hem de sağlık çalışanları için riski azalttığını dile getirdi.
     Ertek, şunları belirtti:
     Tıbbi onkoloji merkezinde, kanser hastalarının ilaçları tam otomatik, hata payını neredeyse sıfıra indiren robotik ilaç hazırlama sistemleri ile el değmeden hazırlanıyor. Böylece hastaların doğru dozda, güvenilir tedavi almaları sağlanıyor. 3 robotla yıllık 200-300 bin liralık tasarruf sağlamayı umut ediyoruz. Talep gelmesi halinde diğer hastanelere de destek verebiliriz. Bunun için özel bir kemoterapik nakil aracına da sahibiz.
    
     Muhabir: Mehtap Yılmaz
     Yayıncı: Selçuk Aval
<< Önceki Haber Başkente ayaktan kemoterapi merkezi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER