Basketbol: FIBA Avrupa Challenge Kupası Dörtlü

Basketbol: FIBA Avrupa Challenge Kupası Dörtlü Finali -Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırımın da takip ettiği Pınar Karşıyaka-EWE Baskets Oldenburg maçının oynandığı spor salonu doldu


İZMİR (A.A) - FIBA Erkekler Avrupa Challenge Kupasında Pınar Karşıyakanın Alman ekibi EWE Baskets Oldenburg iye yaptığı maça Türk taraftarlar yoğun ilgi gösterdi.
     Maçın yapıldığı Karşıyaka Spor Salonunun tribünlerinde yer kalmadı. Müsabakayı salonda takip edemeyenler için Bostanlıdaki Demokrasi Meydanında dev ekran kuruldu.
     Müsabakayı Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırımın yanı sıra Uluslararası Basketbol Federasyonu (FIBA) Başkanı Yvan Mainini ve FIBA Avrupa Genel Sekreteri Kamil Novak da izledi.
    
     -Bu sezon 16. maç-
    
     Kupada bu sezon 16. maçına çıkan Pınar Karşıyakada, Dixon, bütün karşılaşmalara ilk 5te başladı.
     Dixonla kupada Pınar Karşıyakanın sayılarının yüzde 40ını kaydeden Thomas, Avrupa Challenge Kupasında 67. maçına çıktı.
     Thomas, kupada en fazla forma giyen oyuncular arasında da 5. sırada bulunuyor.
    
     -Avrupada 96. randevu-
    
     Avrupa kupalarında ilk olarak 1975-1976 sezonunda Koraç Kupasında mücadele eden Pınar Karşıyaka, EWE Baskets Oldenburg karşısında 96. maçını geride bıraktı.
     Avrupada 95 maçta 44 galibiyet ve 51 yenilgi alan Pınar Karşıyaka, 7 bin 513 sayı üretirken, potasında 7 bin 502 sayı gördü.
     Yeşil-kırmızılı ekip, bu müsabakaya kadar Alman temsilcileriyle oynadığı 6 maçta 1 galibiyet, 5 mağlubiyet aldı.
     Koraç Kupasında 1978-1979 sezonunda ilk turda Batı Almanyadan MTV Wolfenbüttele iki maçta da yenilen yeşil-kırmızılı ekip, geçen sezon Avrupa Challenge Kupasında Artland Dragonsa da yine iki maçta da mağlup oldu. Pınar Karşıyaka, Telekom Baskets Bonn karşısında ise birer galibiyet ve yenilgi elde etti.
     Daha önce Türk temsilcilerinden Banvit ve Galatasaraya rakip olan Alman ekibi EWE Baskets Oldenburgun, her iki takıma karşı birer galibiyet ve mağlubiyeti bulunuyor.
    
     Muhabir: Ali Korkmaz / Hüseyin Yeşilkavak
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber Basketbol: FIBA Avrupa Challenge Kupası Dörtlü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER