Basketbol: ULEB Erkekler Avrupa Kupası

Basketbol: ULEB Erkekler Avrupa Kupası -Banvit: 97 - BC Azovmash Mariupol: 81 Salon: Kara Ali Acar Hakemler: Andrej Lovsyn (Slovenya), Miroslav Tomov (Bulgaristan), Aleksandar Glisic (Sırbistan) Banvit: Davis 22, Mejia 28, Luca


BALIKESİR (A.A) - Basketbolda, ULEB Erkekler Avrupa Kupası (D) Grubunda Banvit, Ukraynanın BC Azovmash Mariupol takımını 97-81 yendi.
     Maça hızlı başlayan Banvit, Mejia, Davis ve Erkanın sayılarıyla 5. dakikayı 16-9 önde geçti. Rakibin top kayıplarını Lucas, Davis ve Mejia ile değerlendiren Bandırma temsilcisi, periyot sonunda 10 sayılık farka ulaştı ve ilk çeyreği 31-21 önde kapattı.
     İkinci periyodun başında günün formda ismi Mejia ve İzzetin sayılarıyla 8-0lık bir seri yakalayan Banvit, 12. dakikada durumu 39-21 yaptı. Konuk takım, Dragicevic ve Harris ikilisiyle aradaki sayı farkını kapatmaya çalışsa da savunmada fazla açık vermeyen Banvit, Stimacın basketleriyle skoru 47-32ye getirdi. Hücumda çok top kaybı yapan Ukrayna temsilcisi karşısında fazla zorlanmayan Banvit, farkı 16 sayıya çıkararak, devreyi 58-42 önde bitirdi.
     Maçın 3. periyodunda rahat bir oyun sergileyen Banvit, 24. dakikayı 64-48 önde geçerken periyodu da 76-64 üstün tamamladı.
     Rakibinin Harris ve Pecherov ile farkı kapama çabalarına Stimac, Mejia ve Lucasın skorer oyunuyla karşılık veren Banvit, 36. dakikayı 89-77 önde geçerken maçı da 16 sayı farkla 97-81 kazandı.
    
     Muhabir: Ahmet Pesen / Vedat Yücebaş / Ömer Hakan Kibar
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber Basketbol: ULEB Erkekler Avrupa Kupası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER