Basketbolda maçın ardından

Basketbolda maçın ardından -Galatasaray Medical Park Başantrenörü Ataman: "Yayıncı kuruluşa ve ligler koordinatörüne Türk basketbolunu ve Galatasarayı biraz daha ciddiye almalarını öneriyorum" -"Arroyonun önderliğinde diğer


BURSA (A.A) - Galatasaray Medical Park Erkek Basketbol Takımı Başantrenörü Ergin Ataman, Beko Basketbol Ligi play-off çeyrek final ilk maçında TOFAŞı 92-64 yendikleri maçın saatiyle ilgili Türkiye Basketbol Federasyonu ve yayıncı kuruluşa tepki gösterdi.
     Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Ataman, maçın saati ve oynandığı günle alakalı tepki göstererek, şunları kaydetti:
     "Yayıncı kuruluşa ve ligler koordinatörüne Türk basketbolunu ve Galatasarayı biraz daha ciddiye almalarını öneriyorum. 15 günlük bir aradan sonra futbol takımımızın şampiyonluk kutlamalarının olduğunu güne maç koymak veya yayıncı kuruluş olarak buna zorlamak basketbolu ciddiye almamaktır. Bundan dolayı insanlar maça gelemedi. Bugün play-offa yakışan bir basketbol oynadık ama maalesef sadece play-offlara 2 bin kişilik taraftarın önünde başlangıç yaptık. Oysa ki daha farklı bir günde maç oynansa Galatasaray taraftarı bu salonu hınca hınç dolduracaktır. Basketbolu ve Galatasarayı ciddiye alın. Galatasaray koşar adımlarla Türkiyede şampiyonluğa doğru ilerliyor."
     Maç hakkındaki görüşlerini bildiren Ataman, atmosferin ve maç saatinin etkisiyle maça istedikleri gibi başlayamadıklarını anlatarak, "15 gündür maç oynamamanın vermiş olduğu tempo eksikliğinin dışında sabah mahmurluğu vardı. Onu attıktan sonra yavaş yavaş ritmimizi bulduk ve takım halinde çok iyi savunma yaptık. Arroyonun önderliğinde diğer oyuncuların da katkısıyla önemli bir galibiyet aldık. Hedefimiz, salı günü serinin ikinci maçında turu geçmek için aynı basketbolu oynamak olacak" ifadelerini kullandı.
    
     -TOFAŞ cephesi-
    
     TOFAŞ Başantrenörü Ahmet Çakı da maçın ilk yarısını iyi, ikinci devresini kötü oynadıklarını belirterek, Bursada oynanacak ikinci maçı kazanmaya çalışacaklarını söyledi.
     Çakı, şunları kaydetti:
     "İlk yarıda başa baş oynadık ama ikinci devrede organize olamamamız bizim için bir dezavantaj oldu. Bugün asıl olarak defansı düşürmemiz ve kolay sayılar yememiz mağlubiyeti getirdi. İlk olarak karşımızda çok donanımlı ve teknik kapasiteleri çok yüksek oyuncuları olan bir takım vardı. İkincisi ise hücumda ve müdafaada direncimizi düşürdük. Devamında da 90 sayıdan fazla yiyerek maçı kaybettik. Genele baktığımızda ilk yarısını iyi, ikinci yarısını kötü oynadığımız bir mücadele geçti. Şimdi Bursada oynayacağımız ikinci maça hazırlanıp, onu kazanmak için elimizden geleni yapacağız."
    
     Muhabir: Emrah Oktay
     Yayıncı: Çetin Arslancan
<< Önceki Haber Basketbolda maçın ardından Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER