Batı Akdeniz Tarım Çalıştayı

Batı Akdeniz Tarım Çalıştayı -BAKA Yatırım Destek Ofisi Antalya Koordinatörü Özyürek: "Çalıştayın amacı 2023 yılına kadar bölgemizdeki tarım sektöründe yapılması ve yapılmaması gerekenler hakkında bir yol haritası oluşturmaktı"


ANTALYA (A.A) - Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Yatırım Destek Ofisi Antalya Koordinatörü Alaattin Özyürek, "Çalıştayın amacı 2023 yılına kadar bölgemizdeki tarım sektöründe yapılması ve yapılmaması gerekenler hakkında bir yol haritası oluşturmaktı" dedi.
     BAKA ile Antalya Tarım Kooperatifleri Birliğinin organize ettiği Batı Akdeniz Tarım Çalıştayı, Alanyanın Konaklı beldesinde bir otelde düzenlendi.
     Akdeniz Üniversitesi, Süleyman Demirel üniversitesi ve Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi ziraat ve veterinerlik fakültelerinden akademisyenler ile üretici ve ihracatçı birliklerin temsilcilerinin katıldığı çalıştayda Antalya, Isparta ve Burdur bölgesi tarım sektörünün sorunları ve çözüm önerileri görüşüldü.
     Özyürek, gazetecilere yaptığı açıklamada, sebze, meyve, hayvancılık, örgütlü üretim ve ihracat ürünleri olmak üzere 5 farklı grupta çalışma yaptıklarını söyledi. Çalıştayda tarım sektöründe kooperatiflerin gücünü arttırmanın ve üretimin doğrudan üreticiden pazarlanması gibi konuların ele alındığını ifade eden Özyürek "İki gün süren çalıştayda Antalya, Isparta ve Burdurun tarım sektörünün sorunları ve çözüm önerileri de ele alındı. Çalıştayın asıl amacı 2014- 2023 Batı Akdeniz Bölgesel Kalkınma planına katkı sağlamak. 2023 yılına kadar bölgemizdeki tarım sektöründe yapılması ve yapılmaması gerekenler hakkında bir yol haritası oluşturulacak" diye konuştu.
     Akdeniz Üniversitesi Yayın Bölümü Başkanı Prof. Dr. Orhan Özçatalbaş ise Batı Akdeniz Tarım Çalıştayının bir sonraki sürece katkıda bulunacak veriler elde edilmesi açısından önemli olduğunu söyledi.
     Tarım bölgelerinin göz ardı edilmemesi gereken bir konu olduğunu vurgulayan Özçatalbaş, Türkiyede toplam nüfusun yüzde 23ünün kırsal kesimde yaşadığını, Antalyada ise bu rakamın yüzde 29 olduğunu bildirdi. Özçatalbaş "80in üzerinde akademisyen, üretici ve ihracatçı birliklerin katıldığı çalıştayda Antalya, Isparta ve Burdur illerinin temel sorunları ve çözüme yönelik temel önerileri ayrı ayrı ele alındı. Yapılabilecekler bu çalıştayda tartışıldı. Buradan elde edilecek donelerle bir bölgesel plan hazırlanacak" dedi.
     Özçatalbaş, bölgede büyük bir kitlenin tarımsal anlamda geçimini sağladığına dikkati çekerek tarım sektörüne verilen desteğin artması gerektiğine de işaret etti.
    
     Muhabir: Mustafa Kurt
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Batı Akdeniz Tarım Çalıştayı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER