Bayanlarda Avrupa Ligi maratonu başlıyor

Bayanlarda Avrupa Ligi maratonu başlıyor -Bayanlar voleybolunda 4 ayak ve 1 final etabından oluşan ligde Türkiye, (B) Grubunda mücadele edecek


ANKARA (A.A) - Bayanlar voleybolda Avrupa Ligi maratonu, 8 Haziran Cuma günü Bulgaristandaki grup maçlarıyla başlayacak.
     Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) tarafından her yıl düzenli olarak organize edilen, 4 ayak ve 1 final etabından oluşan ligde 3 ayrı grupta 4er takım mücadele edecek.
     Türkiye, (B) Grubunda İsviçre, Fransa ve Bulgaristan ile mücadele edecek. Avrupa Liginde mücadele edecek milli takımın başında bulunan antrenör Gökhan Edman AA muhabirine, Türkiye Voleybol Federasyonunun, uluslararası organizasyonlardaki yoğunluk nedeniyle bu yıl iki ayrı milli takım kadrosu oluşturduğunu söyledi.
     (A) Milli Bayan Takımının, Dünya Grand Prixsine katılmak için Güney Koreye gittiğini ve Avrupa Ligi için ikinci bir milli takım kadrosu kurulduğunu kaydeden Edman, Bu takıma Ümit Milli Takım diyebiliriz. Olimpiyatlara gidecek kadrodan oyuncumuz yok. Bu takım onların yerini dolduracak dedi.
    
     -Bu kadro, geleceğin sultanlarını oluşturacak-
    
     Türkiyenin voleybolda iki ayrı milli takım çıkarabilmesinin, bu alanda gelişmiş olduğunun bir göstergesi olduğunu ifade eden Edman, şöyle devam etti:
     Hedefimiz bu oyuncuları (A) Milli Takımına hazırlamak. İyi bir çalışma dönemi geçirdik. Oyuncularımızın tamamı 1. ligde oynuyor. Takımlarında yıl boyu forma giydiler. Ayrıca yıldız ve genç milli takımlarının oyuncularından kurulu bir takımız. Bu kadro, geleceğin sultanlarını oluşturacak diyebiliriz.
     Aynı anda iki ayrı milli takım çıkarmanın çok zahmetli bir iş olduğunu vurgulayan Edman, Zahmetli ama bunlar Türk voleybolu açısından çok umut verici şeyler. Bu oyuncular Avrupa Liginde çok tecrübe kazanacaklar. Elimizden geleni yaparak, final oynamak istiyoruz dedi.
    
     -Milli takım kadrosu-
    
     Ligde mücadele edecek (B) Bayan Milli Takımı kadrosu şöyle:
    
     Gizem Örge, Gamze Alikaya, Elif Onur, Özge Nur Yurtdagülen, Büşra Cansu, Yeliz Başa, Buse Kayacan, Gözde Yılmaz, Ceylan Arıcan, Ezgi Dağdelenler, Asuman Karakoyun ve Ceren Kestirengöz.
    
    
     -Lig statüsü-
    
     Ligin statüsüne göre 1., 2., 3. ve 4. ayak maçlarının ardından final etabını organize eden ülke, grubunda 1. olursa, grup 1. ve 2ncileri final etabına yükselecek. Organizatör ülke grubunda ilk ikiye giremediği takdirde ise grup birincileri, organizatör ülke ve grup ikincilerinden en iyi skoru elde eden takım, final etabında mücadele etme hakkı kazanacak. Lig, final etabında yarı final maçlarının ardından final ve klasman maçlarıyla son bulacak.
    
     Türkiyenin ligde ilk 4 ayaktaki maç programı şöyle:
    
     -1. ayak (Bulgaristan)-
    
     8 Haziran Cuma TSİ 15.30 Fransa - Türkiye
     9 Haziran Cumartesi TSİ 15.30 Türkiye - İsviçre
     10 Haziran Pazar TSİ 18.00 Türkiye - Bulgaristan
    
     -2. ayak (İzmir-Türkiye)-
    
     15 Haziran Cuma 16.00 Türkiye - İsviçre
     16 Haziran Cumartesi 19.00 Türkiye - Fransa
     17 Haziran Pazar 19.00 Bulgaristan - Türkiye
    
     -3. ayak (İsviçre)-
    
     22 Haziran Cuma TSİ 18.30 Bulgaristan - Türkiye
     23 Haziran Cumartesi TSİ 18.30 İsviçre - Türkiye
     24 Haziran Pazar TSİ 16.00 Türkiye - Fransa
    
     -4. ayak (Fransa)-
    
     28 Haziran Perşembe TSİ 19.00 Türkiye - Bulgaristan
     29 Haziran Cuma TSİ 21.00 Fransa - Türkiye
     30 Haziran Cumartesi TSİ 18.00 İsviçre - Türkiye
    
     Muhabir: İlknur Çetinbaş
     Yayıncı: Hüseyin Doğru
<< Önceki Haber Bayanlarda Avrupa Ligi maratonu başlıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER