Bayburtta, Hedef Engellilerin Tam Katılımı Projesi

Bayburtta, Hedef Engellilerin Tam Katılımı Projesi uygulanacak


BAYBURT (A.A) - Bayburtta, Hedef Engellilerin Tam Katılımı Projesi gerçekleştirilecek.
     Bayburt Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Hayrettin Pala, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Özürlülere Destek (ÖDES) Programı kapsamında, Hedef Engellilerin Tam Katılımı Projesi ile kentte engelliler veri tabanı oluşturulacağını söyledi.
     Engelliler veri tabanı oluşturmadaki amacın, engelli bireyleri hakları ve hizmetler konusunda bilgilendirmek olduğunu belirten Pala, Bu şekilde engellilerin sorunlarına yerel çözümler geliştirecek ve engelliliğin önlenmesine yönelik çalışmalar başlatılmış olacak dedi.
     Pala, proje ile engelliliğe sebep olan etkenlerin tespit edileceğini ve halkın bu sebeplerin azaltılması konusunda bilinçlendirileceğini vurgulayarak, şöyle devam etti:
     Bu proje ile Bayburtta oluşturulacak engelliler veri tabanı ile engellilik alanında önceliklerin tespiti ve yapılacak yatırımların daha kolay planlanması, daha az kaynakla daha çok engelli grubuna hizmet sunulması gerçekleştirilecek. Böylece engellilik alanında yapılacak yatırımlar, engellileri topluma kazandırırken onların sosyal ve üretken bireyler olmaları yolundaki çalışmaları da beraberinde getirecektir. Engelli profilinin çıkarılmasından sonra engelli türlerine, sorunlarına yönelik ihtiyaç analizi yapılarak engelliliğin ilimizde önlenmesi, halkın bu konularda bilgilendirilmesi için rehberlik, danışmanlık ve yönlendirme çalışmaları yapılacak.
     Projenin 10 ay süreyle uygulanacağını anlatan Pala, Çalışmamız il merkezindeki 14 mahalle, 2 ilçe, 5 belde ve 185 köyümüzdeki bütün hanelere tek tek gidilerek yapılacak. Mart ayı başı itibariyle alan çalışmasına başlayacağımız projemizde 2 sosyolog, 1 sosyal hizmet uzmanı ve 1 psikolog görev alacak diye konuştu
    
     Muhabir: Abdulkadir Nişancı
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
<< Önceki Haber Bayburtta, Hedef Engellilerin Tam Katılımı Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER