Beko Basketbol Ligi

Beko Basketbol Ligi -TOFAŞ Üst Yöneticisi Başaran: -Bilinçli basketbol oynayan, eğitimini alan, bizi en iyi şekilde temsil edecek oyuncular yetiştirmek istiyoruz


BURSA (A.A) - Beko Basketbol Ligi takımlarından TOFAŞın üst yöneticisi Kamil Başaran, bilinçli basketbol oynayan, eğitimini alan, kendilerini en iyi şekilde temsil edecek oyuncular yetiştirmek istediklerini söyledi.
     Kulübün Bursa Anadolu Otomobil Müzesinde gerçekleşen yeni sezon açılışının ardından Başaran, Kulüp Başkanı Efe Aydan ve Genel Menajer Coşkun Teziç basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
     Başaran, TOFAŞın ligde illaki şampiyonluk iddiasıyla mücadele etmek yerine kalıcı olmak amacıyla mücadele etmeyi tercih ettiğini söyledi.
     Nasıl otomobil üreterek ön plana çıkıyorsak, gençlerimizi basketbola kazandırarak öne çıkmak istiyoruz diyen Başaran, Bilinçli basketbol oynayan, eğitimini alan, bizi en iyi şekilde temsil edecek oyuncular yetiştirmek istiyoruz. Biz alıp satan değil, üreten bir kurumuz. Basketbolda da kendi alt yapımızdan yetişen, dışarıdan da destekleri alarak, kendi ekolümüzü yaratmak istiyoruz ifadelerini kullandı.
     Başaran, yeni tesisleşmeyle ilgili soruya, Bu uzun vadeli bir yatırım. Bursaya iyi bir arena gerekli yanıtını verdi.
     Kulüp Başkanı Aydan ise yeni bir ekolün yaratılmasının kolay olmadığını dile getirdi. Alt yapılarından oyuncu yetiştirerek bunu yaratmak istediklerine işaret eden Aydan, şöyle konuştu:
     Bu kolay değil. Bunu daha önce iki kez Eczacıbaşı yapmıştı. Bunlar rastlantı değil. Belli yatırımlar ve planlarla uzun vadeli çalışma gerekiyor. Şu anda ligde çok yabancı oynuyor. Bu da ayrı bir etken. 12 yıl aradan sonra Avrupa kupalarına adım attık. Şartlar elverişli olursa yeniden eski TOFAŞ olur.
     Aydan, gazetecilerin, TOFAŞa gelirken ömür boyu sözleşme imzaladığınız söyleniyor. Doğru mu- yönündeki sorusunu, Kısa vadeli olarak bulunmaya gelmediğimi, uzun yıllar hizmet etmek istediğimi söyledim. Bunu hayal ediyordum. Bana bunun TOFAŞın kurallarına bağlı kalırsam olabileceğini söylediler. Burada bulunuyorsam görevimi yapmış sayılırım. Bana bunu sağlayan yönetime ve inananlara teşekkür ediyorum şeklinde yanıtladı.
     Genel Menajer Coşkun Teziç, 17 yıldır Efe Aydan ile çalıştıklarını, onunla görev yapmanın zevkli olduğunu ifade ederek, Aydanı iyi bir lider olarak nitelendirdi.
     Toplantının ardından, Başaran ve Aydan, müzede ilk üretim olan Murat 124 marka otomobilin önünde anı fotoğrafı çektirdi.
    
     Muhabir: Ömer Ercan / Mehmet Bayer
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Beko Basketbol Ligi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER