Beko Basketbol Ligi

Beko Basketbol Ligi -Antalya Büyükşehir Belediyesi Başantrenörü Meriç: -Bundan sonraki maçlarda 2 veya 3 galibiyet almamızın ligde kalmak için yeterli olacağını düşünüyorum -Lewis şu anda Türkiyede, ama takıma dönmeyeceğini


ANTALYA (A.A) - Beko Basketbol Ligi ekiplerinden Antalya Büyükşehir Belediyesi Başantrenörü Timuçin Meriç, Bundan sonraki maçlarda 2 veya 3 galibiyet almamızın ligde kalmak için yeterli olacağını düşünüyorum dedi.
     Meriç, gazetecilere yaptığı açıklamada, dün yaptıkları TED Ankara Kolejliler maçını kazandıkları için mutlu olduklarını, altın değerinde bir galibiyet aldıklarını söyledi.
     Tüm oyuncularının sahada her şeylerini ortaya koyduklarını ifade eden Meriç, Evimizde oynadığımız maçta böyle bir galibiyete ihtiyacımız vardı. Bütün hafta eksik çalıştık. Tam takım olamadık, ama oyuncularımız kazanmayı istedi. Özellikle savunmanın belli kısımlarında istenileni yaptılar ve skor da ürettiler dedi.
     Maçta 4 oyuncularının 20 sayının üzerindeki performansının kendilerini rahatlattığını anlatan Meriç, daha önce yaptıkları Olin Edirne ve Erdemir maçlarında ise sayı üretmekte zorlandıklarını kaydetti.
     Meriç, bundan sonra daha iyi olacaklarını belirterek, Bundan sonraki maçlarda 2 veya 3 galibiyet almamızın ligde kalmak için yeterli olacağını düşünüyorum. Ama rakiplerin maçları da önemli. Her maça aynı şekilde konsantre olup ligde kalmak için gerekli maçları kazanmak istiyoruz diye konuştu.
    
     -Golubovicin ihtiyacımızı gideceğini düşünüyorum-
    
     Takıma yeni katılan Karadağlı Vladimir Golubovicin Avrupa takımlarında, Karadağ Milli Takımında oynamış kariyerli bir oyuncu olduğunu ifade eden Meriç, şöyle konuştu:
     Pota altını dolduracak, sayı üretebilecek, ribaundlarda etkili olacak uzun bir oyuncuya ihtiyaç duyuyorduk. Golubovicin bu ihtiyacımızı gideceğini düşünüyorum. Bu oyuncuyu çok araştırarak transfer ettik. Kulübümüzün içinde bulunduğu şartlarda alabileceğimiz en iyi oyuncu. Daha iyisini alma şansımız yok. Bu sezon bize gelinceye kadar hiç oynamayan oyuncu TED Ankara Kolejliler maçında 22 sayı 11 ribaundla oynadı. Tüm seneyi ciddi antrenmanla geçirmiş, bize de yararlı olmasını bekliyoruz.
    
     -Yüreğini verecek oyuncuya ihtiyacımız var-
    
     Meriç, TED Ankara Kolejliler maçı öncesi Lewisin antrenmanlara katıldığını, fakat oynamak istemediğini belirterek maça çıkmadığını bildirerek, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Lewis şu anda Türkiyede, ama takıma dönmeyeceğini belirtti. Kendi kararıdır. Yönetim oturup karar verecek. Giden gider. Kalan 5 kişi de olsa biz antrenmanımıza, maçımıza çıkacağız, gerekli mücadeleyi vereceğiz. Ben gelmesine olumlu bakmıyorum. Kim olursa olsun yüreğini verecek oyuncuya ihtiyacımız var. Türk oyuncular da para alamıyor. Diğer yabancılardan eksik alanlar da var. Oyuncu önce karakterini sahaya yansıtacak, sonra oyuncu olacak.
    
     Muhabir: Şamil Kahveci
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Beko Basketbol Ligi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER