Belediye başkanının tokat attığı iddiası

Belediye başkanının tokat attığı iddiası -Sivas Belediye Başkanı Ürgüpün kendisine tokat attığını ileri süren bir kişi, savcılığa suç duyurusunda bulundu -Sivas Belediyesi: -Herhangi bir tartaklama yahut darp söz konusu değildir


SİVAS (A.A) - Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüpün kendisini tokatladığını iddia eden bir kişi, savcılığa suç duyurusunda bulundu.
     İbrahim Torun (46), AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sıcak Çermikte bulunan arazisini haksız yere işgal ettiği gerekçesiyle, Sivas Belediyesiyle ilgili çeşitli kurumlara şikayette bulunduğunu söyledi.
     Bunun ardından, 24 yıldır hizmet ettiği Sivas Belediyesindeki işine yaklaşık 3,5 ay önce son verildiğini ileri süren Torun, 19 Aralık günü belediyeye gittiğini belirterek, Belediye Başkanlığı binasının önünde ben kendisine sormak istedim, Ne oldu başkanım- diye. Başkan kapının önünde bana bir tokat attı, neye uğradığımı bilemedim. Daha bir şey diyemeden beni apar topar belediyenin önünden uzaklaştırdı iddiasında bulundu.
     Olayla ilgili Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunduğunu aktaran Torun, Numune Hastanesinde darbedildiğine dair rapor düzenlendiğini bildirdi.
     Tokat nedeniyle yüzünde yara oluştuğunu belirten Torun, Belediye başkanı seçilmiş bir kişi, bir işçiye böyle tokat atıyorsa, bu memlekette derebeylik mi yaşıyoruz ben anlayamadım. Bunu yüksek makamlara şikayet ettim, davacıyım. Benim çoluğumun çocuğumun rızkıyla oynadı diye konuştu.
    
     -Sivas Belediyesinin açıklaması-
    
     Sivas Belediyesinden konuya ilişkin yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:
     Belediyemiz bünyesinde işçi olarak çalışmakta bulunan İbrahim T. isimli şahıs 12-09-2012 tarihinde Belediyemiz Genel Yönetim Ve Disiplin Kurulu Başkanlığının 523 sayılı kararı ile Belediyemiz müfettişinin başkanlık makamına hazırlamış olduğu 25-11-2010 tarih 81 sayılı soruşturma dosyası da göz önünde bulundurularak, yine müfettişin hazırlamış olduğu 07-09-2012 tarih ve 80 sayılı soruşturma dosyasında da Belediye Başkanımız aleyhinde asılsız ve mesnetsiz iddialarda bulunarak kurumumuzu kamuoyu önünde aslı olmayan isnatlarla rahatsız ettiği, Başbakanlık Bilgi İşlem Merkezi ve Yerel Mahkemelerde Belediye Başkanımızı haksız yere şikayet ederek zaman ve iş kaybı yönünden kurumumuzu zarara uğrattığından toplu iş sözleşmesinin 71. maddesinin 27. bendi gereğince ve 4857 sayılı yasanın 25. maddesinin (b) ve (e) bentleri gereğince iş akdinin feshine karar verilmiştir.
     Kamuoyunu yanıltmak ve yönlendirmek maksadıyla iş akdinin feshini gerektiren olaylar dışında gerekçeler göstererek vatandaşlarımızı yanlış yönlendirmektedir. Bahse konu Sıcak Çermikte devam etmekte olan 30 yıllık davanın, (bu hayali gerekçelerin) işten çıkartılmasıyla bir alakası bulunmamaktadır. Kaldı ki mezkur şahsın aleyhine sade vatandaşımızın şikâyet dilekçeleri dosyasında mevcuttur.
     Öte yandan, çeşitli zamanlarda Belediye Başkanlığı binasında kontrolsüz hareketler ve davranışlarda bulunan şahıs son olarak da Belediye Başkanımız Doğan Ürgüpü belediye binası çıkışında rahatsız etmek isterken, başkanımız tarafından geçişi sağlamak üzere malum şahıs elle itilerek geçişin engellenmesi önlenmiştir. Herhangi bir tartaklama yahut darp söz konusu değildir.
    
     Muhabir: Serhat Zafer / Seyit Ahmet Eksik / Merve Topuz
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Belediye başkanının tokat attığı iddiası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER