Belediye Meclisinde Akaydın

Belediye Meclisinde Akaydın-CHP gerginliği -Antalya Büyükşehir Belediye Meclisindeki encümen ve komisyon üyelikleri seçimlerinde CHP aday göstermeyince Akaydının gösterdiği üyeler seçildi


ANTALYA (A.A) - Antalya Büyükşehir Belediye Meclisinde Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ile CHP Grubu arasında gerginlik yaşandı. Akaydının gösterdiği encümen ve komisyon üyesi adaylar, diğer partilerin oylarıyla seçildi.
     Mustafa Akaydın başkanlığında toplanan Antalya Büyükşehir Belediye Meclisinde istifalarla boşalan encümen ve komisyon üyelikleri için seçim yapıldı. CHP Grubu encümenlikten istifa eden CHP grubundan Gürsel Karabayırın yazılı istifasını sunmadığı gerekçesiyle istifanın kabul edilmemesi gerektiğini savundu. Bunun üzerine Akaydın, istifanın irade beyanı olduğunu, hukukçulara danıştığını ve yazılı beyana gerek olmadığını belirterek, yeni üyenin seçimi için oylama yapılması gerektiği söyledi.
     CHP Grubu yeniden Karabayırı aday gösterirken Başkan Akaydın, Kadir Alkışı önerdi. Seçimi 27 oyun 15ini alan Kadir Alkış kazandı. Alkışın AK Parti oylarıyla seçilmesine tepki gösteren Gürsel Karabayır söz alarak, AK Parti oylarıyla seçilmek bana yakışmaz. Akaydın, demokratik bir meclis yönetmek yerine, kendisine biat eden üyelerle çalışmak istediğinin açık örneğini sergilemiştir dedi.
     AK Parti Grup Sözcüsü Murtaza Tamyürek de söz alarak, CHPnin iç işlerine karışmak istemiyoruz. Lütfen bizi karıştırmayın diye konuştu.
     -AK Partiden aday istedi-
    
     Mecliste daha sonra komisyon üyelikleri seçimlerine geçildi. CHP Grubu, komisyon üyelikleri için aday göstermeyince Akaydın, AK Partililerden aday göstermelerini istedi. AK Parti Grup Sözcüsü Murtaza Tamyürek, yasa gereği seçilecek isimlerin CHPden olması gerektiğini hatırlattı. Bunun üzerine Başkan Mustafa Akaydın, CHPden aday gösterebileceğiniz isim var mı- Buyurun adayı siz söyleyin dedi.
     Tamyürek de, CHPli Erdem Armeni önerdi. Armenin adaylığı kabul etmemesi üzerine Akaydının aday gösterdiği Turgay Genç, Ulaşım Komisyonuna seçildi. CHP Grubunun diğer komisyonlara da aday göstermemesi üzerine İsim Verme Komisyonuna Deniz Filiz, Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonuna Mustafa Yılmaz seçildi. Her iki adayı da Akaydın gösterdi.
     CHP Grup Sözcüsü Deniz Fırat Budak, Mustafa Yılmazın Mecliste olmadığını belirterek Akaydına, -Kendisiyle görüştünüz mü- diye sordu.
     Akaydın da, Eğer kabul etmezse bir daha seçim yaparız. Alıştık ne de olsa dedi.
    
     -CHPliler Meclisi terk etti-
    
     Komisyon üyelikleri seçimi sırasında CHPliler ve Akaydın arasında sözlü gerginlik yaşandı. Gürsel Karabayır, kendisini ısrarla istemediğini ileri sürdüğü Akaydının grup kararlarına uygun hareket etmediğini savundu.
     CHPli bazı üyeler de oylamalar sırasında meclisi terk etti. Gürsel Karabayırın sandalyesinden kalktığını sırada seyirciler arasında bulunan ANET Genel Müdürü Ömer Apa, Ne diye seçtiler sizi buraya- diye tepki gösterdi.
     Karabayırın, Asker olalım diye seçilmedim sözleri üzerine Apa, Partinin askeri olma lan diye bağırdı.
    
     -Hangi partidensiniz-
    
     CHPliler ve Akaydın arasında komisyon seçimleri sırasında yaşanan gerginlik sırasında bir ara AK Parti Grup Sözcüsü Murtaza Tamyürek, Akaydına Siz hangi partidensiniz- Bir öğrenelim diye sordu. Tamyürekin bu sözleri salonda gülüşmelere neden oldu.
     MHP Grup Sözcüsü Mustafa Reşat Oktay da CHP ve Akaydın gerginliği üzerine söz isteyerek, Antalya halkına hizmet için seçildiklerini hatırlattı. Antalyanın bekleyen onlarca sorunu olduğunu dile getiren Oktay, Sorunlarla uğraşmak onların yaşam biçimi haline dönüşmüş. Buradan hizmet bekleniyor ama şu görüntü Antalyaya yakışmıyor. Biz bu ayıbı ortadan kaldıralım. Bütün komisyonlara seçilen arkadaşlarım istifa etsin. Komisyonları yeniden seçelim. Bu şekilde Antalyaya hizmet etmemiz mümkün değil, zarar veriyoruz dedi.
     Oktayın sözleri üzerine CHPli Remzi Sadi, encümendeki ve komisyonlardaki görevlerinden istifa ettiğini açıkladı.
     Meclis toplantısı diğer gündem maddelerinin görüşülmesi için yarına ertelendi.
     (FÜ-GÜÇ)
<< Önceki Haber Belediye Meclisinde Akaydın Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER