Belediye müzeleri bayramda ücretsiz

Belediye müzeleri bayramda ücretsiz


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Büyükşehir Belediyesine bağlı müzelerin bayramda ücretsiz olduğu bildirildi.
     Kültür ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Müzeler Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Büyükşehir Belediyesi müzelerinde, Gaziantepin yöresel el sanatı olan gümüş işlemeciliği, bakırcılık, kalaycılık, yemenicilik, sedef işlemeciliği, kutnu dokumacılığı, kilimcilik, Antep Evi, Antep işi çeyiz yapımı, baklavacılık, mesken kültürü, fıstık tarımı yöresel kıyafetlerin sergilendiği belirtildi.
     Gaziantepin kültürel mirasının korunması ve yaşatılması, tarihini, kültürünü, gelenek ve göreneklerini, dününü ve bugününü anlatmak üzere şehre kazandırılan müzelerin ziyaretçi akınına uğradığı açıklandı.
     Açıklamada ayrıca, Emine Göğüş Gaziantep Mutfak Müzesinde, yüzlerce yıllık birikimi olan Gaziantepin geleneksel mutfak kültürü, Gaziantep Savunması Kahramanlık Panoraması Müzesinde ise Antep halkı tarafından gösterilen mücadele ve kahramanlık anlatıldığı vurgulandı.
     Öte yandan ramazan ayı içerisinde Gaziantep Büyükşehir Belediyesine ait olan Bayazhan, Emine Göğüş Mutfak Müzesi ve Panorama Müzesine 5 bin civarında ziyaretçinin gezdiği açıklandı. Müzeleri gezen ziyaretçilerin genel anlamda Gaziantep tarihi ve kültürü hakkında bilgiler edindiği belirtildi.
     Açıklamada, Gaziantep Büyükşehir Belediyesine bağlı müzelerin 3 günlük bayram süresince ücretsiz ziyaret edilebileceği vurgulandı.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Belediye müzeleri bayramda ücretsiz Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER