Belediye personeline eğitim semineri

Belediye personeline eğitim semineri -Çalışanlara, Hepatit B, Hepatit C ve hijyen konularında eğitim verildi


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Afyonkarahisar Belediyesine bağlı birimlerde hizmetli olarak görev yapan personele yönelik kronik Hepatit B, Hepatit C ve hijyen eğitimi verildi.
     Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Afyonkarahisar Belediyesi Kent Konseyi Sağlık Çalışma Grubu tarafından düzenlenen seminer, Belediye Meclis Salonunda gerçekleştirildi.
     Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Berna Bozca tarafından verilen seminerde, kronik Hepatit B ve Hepatit C hastalıkları ile hijyen kuralları anlatıldı.
     Tedavi edilmediği takdirde 40-50li yaşlarda siroz ve karaciğer kanserine neden olan Hepatit B ve Hepatit Cnin, sinsice ilerleyen kronik bir hastalık olduğunu belirten Uzman Dr. Berna Bozca, belirtileri pek fark edilemediği için bu hastalıklara karşı dikkatli olunması gerektiğini bildirdi.
     Uzman Dr. Bozca, bu hastalıkların her yaş grubu için geçerli olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:
     Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre, Hepatit B ve Hepatit C, ölüm nedenleri arasında ilk 10 hastalık arasında yer alıyor. Hastalıklar, kan yoluyla ve cinsel temasla bulaşır. Kanla temas eden tırnak makası ve tıraş bıçaklarının ortak kullanımı da hastalığı bulaştırabilir. Kan tahlili yapılarak hastalık tespit edilir. Karaciğeri koruma altına alarak ya da yapılan teşhise göre iğne ve hapla tedavi edilebilir.
     Hijyen kurallarına da dikkat edilmesi gerektiği uyarısında bulunan Uzman Dr. Bozca, kapalı ortamlarda çalışan kişilerin, temas veya solunum yoluyla bulaşan enfeksiyonlar bakımından risk altında olduğunu sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Canan Tükelay
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Belediye personeline eğitim semineri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER